Farligt fyrværkeri fundet midt i København

Afspærring i indre by efter fund af hjemmelavet og potentielt livsfarlig krysantemumbombe

Krysantemumbomber er dødsensfarlige i de forkerte hænder, men sammen med eksperter har Ekstra Bladet testet bomberne.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Et suspekt udseende stykke fyrværkeri har fået politiet til at rykke ud i Indre København.

- En borger har fundet noget hjemmelavet fyrværkeri på gaden, som vi mener er en krysantemumbombe, og det har vi sendt vores tekniske tjeneste ud for at få samlet ind, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi Kristian Rohdin til Ekstra Bladet.

Denne efter alt at dømme hjemmelavede krysantemumbombe lå og flød midt i København. Foto: Heine Tegtmeier
Denne efter alt at dømme hjemmelavede krysantemumbombe lå og flød midt i København. Foto: Heine Tegtmeier
 

Det farlige krudt blevet fundet i Klosterstræde 24, hvor der lørdag eftermiddag har været afspærret.

- Krysantemumbomben er på størrelse med en tennisbold, og sådan noget skal håndteres rigtigt, siger vagtlederen, som forklarer, at myndigheden, der varetager opsamlingen af fyrværkeriet er politiets svar på Hærens Ammunitionsrydningstjeneste (EOD).

Heidi Jensen har valgt at fortælle sin historie, fordi hun håber, at andre vil holde sig fra ulovligt fyrværkeri. (Foto: Sikkerhedsstyrelsen) Samfund Heidis børn så far blive dræbt i fyrværkeriulykke: Nu advarer hun andre

Det var en butiksejer, som fandt fyrværkeriet og alarmerede politiet.

Politiet opfordrer borgere, der finder uaffyret fyrværkeri på gaden til at at gøre det samme og aldrig selv at begynde at pille ved det potentielt livsfarlige stads.

Nytårsaften 2014 kostede to fyrværkeriulykker forårsaget af hjemmelavede krysantemumbomber tre menneskeliv i Nordjylland.

En familiefar blev dræbt for øjnene af sine børn. To unge mennesker omkom, og to blev hårdt kvæstet. Mens storebroderen til en af de dræbte mistede det venstre øje, mistede en anden kammerat begge øjne.

Kasper Rogild-Jensen overlevede fyrværkeri-ulykken i Skjellerup, men vågner denne weekend op til beskeden om, at han har fået bortopereret begge øjne. Foto: Privat Krimi Mor til fyrværkeri-offer: Straffen betyder intet

Samfund Se testen her: Så farlige er krysantemumbomber