Fatal forelskelse: Derfor smed teenager brandbombe

Sigtet for forsøg på mordbrand mod familie - ville hævne, at han fik den kolde skulder af 16-årig pige

Politiet rykkede ud og anholdt den 18-årige efter et mindre brand-attentat - far og søn fik tilbageholdt den 18-årige ved et bustoppested. (Arkivfoto af politibiler: Per Rasmussen)
Politiet rykkede ud og anholdt den 18-årige efter et mindre brand-attentat - far og søn fik tilbageholdt den 18-årige ved et bustoppested. (Arkivfoto af politibiler: Per Rasmussen)

Det kunne have endt skæbnesvangert for en familie nær Vordingborg, da en teenager havde kastet sin kærlighed på familiens 16-årige datter. Optændt af had og hævntørst opsøgte den unge mand torsdag aften familiens hus udenfor Vordingborg.

Med sig i tasken havde han to flasker med sprit.

Da han i vintermørket ankom til huset, sneg han sig stille op mod hoveddøren, åbnede den ulåste dør, antændte den ene flaske og derefter den anden og smed dem ind i familiens entre.

Da han hørte, en af flaskerne blive knust mod gulvet, stak han af.

Men intet gik, som den 18-årige fyr havde forestillet sig.

Fredag eftermiddag blev den unge mand fremstillet for en dommer i retten i Nykøbing F.. Her blev han sigtet efter den alvorlige brand-paragraf i Straffeloven, der handler om forsøg på mordbrand.

Forklaringen bundede i følge den unge anholdte i et kærlighedsdrama.

- Det var måden, hun droppede mig på, sagde han, da anklageren spurgte ind til, hvad der var sket forud for ildspåsættelsen.

Bor hjemme hos mor

Den 18-årige mand kommer fra Svendborg, hvor han bor hjemme hos sin mor.

Han fortalte i retten, at han for et ½ års tid siden via nettet havde mødt den 16-årige pige fra Vordingborg-egnen, og at de to havde været kærester i nogle måneder.

En dag for et stykke tid siden skulle pigen havde været hjemme hos ham i Svendborg. Hele dagen sad han og ventede på hende, fortalte han i retten, men pigen kom aldrig.

- Jeg ringede og skrev til hende i tiden efter mange gange, men hun svarede ikke. Jeg kunne ikke få nogen forklaring, betroede han anklageren og dommeren i retten.

I lang tid gik den unge mand og oparbejdede et had og en hævntørst overfor pigen. Og i aftes skulle der så ske noget.

Han forberedte sine brandbomber i moderens hjem i Svendborg og drog ud med busser og tog for ved 21'tiden i aftes at lande i Vordingborg-området, hvor han gik i aktion.

Anklageren spurgte: Hvorfor gjorde du det?

- Jeg ville ikke slå dem ihjel. Hvis jeg var kommet til at slå nogen ihjel, ville jeg have haft det dårligt og have meldt mig selv. Men jeg ville brænde deres hus ned, så de kom i klemme økonomisk, svarede han og nægter dermed forsøg på mordbrand.

Storebror tog et sværd med

Efter brandstiftelsen løb den 18-årige ned til et busstoppested. Men faren og storebroderen i familien som hurtigt fik slukket ilden, løb ned ad vejen og fandt den unge fyr. Broderen havde i følge den anholdte taget noget med, som i mørket lignede et sværd.

Far og søn tilbageholdt den 18-årige til politiet nåede frem, og han blev anholdt.

I følge politiets foreløbige afhøringer har den 16-årige pige en helt anden version af kæresteriet.

Hun har fortalt politiet, at de to slet ikke har været kærester, men at hun blev jagtet af den 18-årige mand, efter at de havde mødt hinanden nogle få gange.

Den 18-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til 17. februar.