FBI-agent lokkede jihad-kriger i ægteskabsfælde

Tidligere tysk rapper - nu fremtrædende medlem af Islamisk Stat - blev lokket i en fælde af amerikansk undercover-agent

Den tidligere rapper, Dennis Cuspert, blev infiltreret af en amerikansk agent, som han blev forelsket i og giftede sig med. (Foto: Michael Koslowski)
Den tidligere rapper, Dennis Cuspert, blev infiltreret af en amerikansk agent, som han blev forelsket i og giftede sig med. (Foto: Michael Koslowski)

Den 39-årige tyske statsborger Dennis Cuspert også kendt som rapperen Deso Dog, drog til Syrien i april sidste år for at kæmpe for Islamisk Stat. Siden da har han optrådt i en række af Islamisk Stats propaganda-videoer - blandt andet i en bestialsk halshugnings-video, hvor han efterfølgende holder det afskårne hoved i hånden.

Nu skriver den tyske avis Bild ifølge VG, at den radikale islamist er blevet infiltreret af en amerikansk agent fra FBI, og at det er denne information, der har fået ham på USA's terrorliste.

Den tyske avis har fået informationerne bekræftet af både tyske og amerikanske efterretningstjenester.

Ifølge Bilds oplysninger, skal en kvindelig agent have infiltreret terrorgruppen ved at etablere et nært forhold til det ledende medlem, Dennis Cuspert, skriver VG. Missionen lykkedes angivelig så godt, at de to giftede sig med hinanden i Syrien.

Tidligere gangster-rapper og kvindebedårer
Dennis Cuspert voksede op i Berlin og har haft en middelmådig karriere som rapper. Men efter at have været involveret i et biluheld, begyndte den tyske rapper at bruge mere og mere tid på islam.

Før Dennis Cuspert drog på krigstogt i Syrien, var han kendt som en kvindebedårer i Tyskland, hvor han har tre børn med tre forskellige kvinder, og det udnyttede FBI, da de sendte deres agent af sted for at infiltrere gruppen, skriver VG.

Dennis Cuspert var kendt som en kvindebedårer i Tyskland inden han tog til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat. (Foto: Imago/Sven Lambert)
Dennis Cuspert var kendt som en kvindebedårer i Tyskland inden han tog til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat. (Foto: Imago/Sven Lambert)

Den kvindelige agent er endnu ikke identificeret. I den tid hun levede som tyskerens kone, skal hun have opfanget vigtige informationer omkring Dennis Cuspert og hans kollegaer fra Islamisk Stat, som hun gennem hemmelige kanaler har videregivet til den amerikanske efterretningstjeneste.

Da det ikke længere var sikkert for hende at fortsætte missionen, skulle hun angiveligt være flygtet til Tyrkiet, hvor hun blev overdraget til USA, skriver Bild ifølge VG.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter