FCK-profil i Paris: Han råbte Allahu Akbar inden han skød

FCKs forsvarsspiller Mathias 'Zanka' Jørgensen befandt sig midt i angrebet på Paris

Se den chokerende video her. Ekstra Bladet har været i kontakt med Le Monde, der har givet os tilladelse til at vise den (Video: Daniel Psenny/Le Monde)

Befinder du dig i Paris? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Et tilsyneladende koordineret angreb har ramt Paris og rystet et helt land, ja en hel verden, under et år efter angrebet på det franske satiremagasin Charlie Ebdo.

Mindst 120 meldes dræbt efter en gidselsituation i  koncertsalen Bataclan og fem andre skud- og bombeangreb i den franske hovedstad.

En af dem, der befandt sig midt i det franske helvede, var FC Københavns forsvarsprofil Mathias 'Zanka' Jørgensen. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg er hernede med to venner. Vi på vej ud for at spise på en restaurant, men gør stop for at tage en drink inden. Pludselig ser jeg dog en mand træde ud ad en bil og råbe 'Allahu akbar', inden han skyder omkring, siger Mathias Zanka til Ekstra Bladet over telefon.

De faldt omkring
Zanka og de tre venner skyndte sig at løbe derfra.

- En kvinde falder om fem meter fra mig, og så løber jeg. Da jeg ser mig tilbage, ser jeg omkring 12-14 mennesker ligge på gaderne.

Nu er han på sit hotelværelse med sine venner. Han er rystet, men fattet.

- Nu bliver vi her og snakker det igennem, siger Mathias Zanka.

FCK'eren er altså havnet midt i centrum af begivenhederne, og massevis af opmuntrende hilsner er allerede sendt af sted mod FCK'eren og hans venner, som altså heldigvis er uskadt.