Annonce:
Annonce:

FE-sagen: Vil konfiskere elektronik fra tidligere PET-ansat

I næste uge ventes tidligere PET-ansat at tilstå læk af fortrolige oplysninger i den såkaldte FE-sag

Annonce:
Følg Krimi

Det er efter anklagemyndighedens opfattelse nødvendigt at konfiskere tre mobiltelefoner, en bærbar computer og en iPad fra en tidligere ansat i Politiets Efterretningstjeneste (PET) i den såkaldte FE-sag.

Han ventes i næste uge i Københavns Byret at tilstå brud på tavshedspligten i sagen, hvor også den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, er under anklage.

Den 62-årige tidligere PET-ansatte, som 9. februar skal møde i retten, er sigtet for at have lækket oplysninger til journalister. Det skal være sket ad to omgange. Første gang til flere journalister, anden gang til en enkelt journalist.

Oplysningerne om sigtelser og konfiskationskrav fremgår af en retsmødebegæring fra Statsadvokaten i Viborg, som Ritzau har fået aktindsigt i. En retsmødebegæring svarer til et anklageskrift, men bruges i sager, hvor der endnu ikke er rejst tiltale.

Af retsmødebegæringen fremgår det, at der alene er tale om sigtelser for brud på tavshedspligten efter straffelovens paragraf 152. Der er ikke tale om sigtelser for den såkaldte landsforræderparagraf, paragraf 109, som Lars Findsen er tiltalt for at have overtrådt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: