Fed eksport-fidus: Sendte hash til Norge og Sverige for millioner

Trekløver sigtes for at smugle næsten 300 kilo hash til vores broder-lande, hvor hash-priserne er meget højere

Billedet er fra et tidligere stort beslag af hash, men i går fandt politiet 142 kilo hash og en halv mio. kr. i kontanter under en aktion mod tre mænd, der ifølge sigtelsen har eksporteret hash til Norge og Sverige. (politifoto)
Billedet er fra et tidligere stort beslag af hash, men i går fandt politiet 142 kilo hash og en halv mio. kr. i kontanter under en aktion mod tre mænd, der ifølge sigtelsen har eksporteret hash til Norge og Sverige. (politifoto)

Hash er billigt i Danmark, hvor der er rigeligt af stoffet.

Priserne er meget højere i Norge og Sverige, hvor et gram hash koster mellem 100 og 150 kr. alt efter kvaliteten.

Det har tre mænd, ifølge politiet, gjort en fed forretning ud af, og de kræves varetægtsfængslet ved retten i Glostrup i et grundlovsforhør mandag eftermiddag.

Politiets bande-enhed Task Force Øst slog i går til på flere adresser på Københavns Vestegn og Sydsjælland, hvor der blev fundet 142 kilo hash og en halv million kr. i kontanter.

Tre mænd og en kvinde i alderen 24 til 42 år blev anholdt, men kvinden er løsladt igen.

Politiet sigter de tre mænd for at have handlet med mindst 290 kilo hash, der primært er smuglet til Norge og Sverige til aftagere dér.

I Norge koster et gram hash mindst 100 kr., så med norske priser er der tale om et kvantum til en samlet værdi på cirka 29 millioner norske kr.

Dyre ure og designer-møbler
- Vi har efterforsket sagen i længere tid, og sigter dem for leverancer på mindst 290 kilo, som vi mener er kørt til Sverige og Norge i biler. Der har været tale om en rute, der er gået fra Vallensbæk/Ishøj og til Sverige og Norge. Vi håber også at blive klogere på, hvordan hashen er smuglet til Danmark, siger politiinspektør Flemming Madsen, TFØ.

Politiet mener, at de tre mænd, der ikke har direkte rocker-relationer, men som menes at have forretningsmæssig forbindelse til personer tæt på rockere, har tjent fedt på hash-eksporten.

Ved aktionen blev der beslaglagt tre dyre motorcykler, fire biler, dyre ure som Rolex og designer-møbler.

Under efterforskningen har der været foretaget flere anholdelser i Sverige og i går blev en af de formodede aftagere af hashen anholdt i Norge. TFØ har undervejs haft et tæt samarbejde med svensk og norsk politi.

- Det er tale om et sindrigt netværk, siger Flemming Madsen.