Fem-årig fik hjertestop i Fårup Sommerland: Ansatte og gæster genoplivede hende

Charlotte Christiansen skyndte sig ned til den fem-årige pige og var med til at redde hendes liv

Pigen sad i Orkanen med din mor, da hun fik hjertestop. FOTO: Fårup Sommerland
Pigen sad i Orkanen med din mor, da hun fik hjertestop. FOTO: Fårup Sommerland

En umiddelbart tragisk hændelse endte tirsdag aften lykkeligt i den nordjyske forlystelsespark Fårup Sommerland. Både personale og gæster trådte til for at redde en fem-årig piges liv, da hun pludseligt fik hjertestop og besvimede. Det skriver Nordjyske.

- En norsk pige får hjertestop, efter hun har prøvet forlystelsen, Orkanen. Derefter henvender hendes mor sig til personalet, der med det samme går i gang med førstehjælp på den bevidstløse pige, siger marketingschef i Fårup Sommerland, Rasmus Mortensen.

Tre førstehjælpere i Fårup Sommerland trådte til med det samme for at genoplive pigen, men også en anæstesi-læge og en sygeplejerske, der tilfældigvis var i parken, var med til at redde hendes liv.

Vågnede efter to stød
En af de førstehjælpere, der var med til at redde den fem-årige pige, er 26-årige Charlotte Christiansen, der også er nyuddannet læge.

Charlotte befandt sig i den anden ende af forlystelsesparken, da hun fik beskeden om den fem-årige pige.

- Jeg skyndte mig derned, og da jeg kom, var der allerede to af mine kollegaer, der var i gang med hjerte-lungeredning.

Charlotte begynder at gøre remedierne klar og sætte hjertestarteren på.

- Vi begyndte at give hende stød med hjertestarteren, og da vi giver hende stød nummer to, begynder hun langsomt at vågne, siger Charlotte Christiansen til Ekstra Bladet.

Charlotte og hendes kollegaer får tilkaldt en ambulance, og efter ni minutter er ambulancen ankommet til forlystelsesparken.

- Vi blev ved med hjerte-lungeredning, indtil ambulance ankom, fortæller hun.

Har aldrig oplevet noget lignende
Charlotte Christiansen arbejder som førstehjælper i Fårup Sommerland, og samtidig er hun netop uddannet læge.

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende før. Vi har trænet det mange gange, men normalt bruger vi det meste af tiden på at sætte børneplaster på.

Heldigvis endte episoden lykkeligt, og ledelsen i sommerparken kan nu være trygge ved deres personales håndtering af krisesituationer.

- Vi er virkelig stolte er vores personale. Ikke kun dem, der var med til at redde pigen, men også alle de andre, der hjalp til med blandt andet at registrere dem, der var i berøring med det og dem, der hjalp ambulancen med at komme ind, siger Rasmus Mortensen, der i øvrigt fortæller, at pigen har det godt, og hun er blevet overført til en hjerteafdeling.