Fem mænd fængslet efter rydning af Pusher Street

Fire mænd sigtes for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. En femte var efterlyst for stenkast

Fem mænd blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør i kølvandet på politiets store aktion fredag, hvor Pusher Street på Christiania blev ryddet for hashboder.

Fire mænd er sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De stod i nogle af hashboderne, da politiet rykkede ind, oplyser senioranklager Helle Sørensen.

Politiet mener, at tre af dem var sælgere, mens den sidste var en såkaldt løber. En løbers opgave er at stikke af med så meget af hashen som muligt, når politiet rykker ind på Christiania.

Tre af dem er blevet varetægtsfængslet i godt tre uger, mens den fjerde er blevet varetægtsfængslet i ni dage.

Den femte mand blev også anholdt under fredagens aktion. Men det skyldtes, at han var eftersøgt for at have kastet sten mod politiet ved en tidligere lejlighed. Han blev varetægtsfængslet i foreløbig 25 dage.

I alt 37 salgsboder blev fjernet, og 18 personer blev anholdt under fredagens aktion. Desuden beslaglagde politiet fem kilo hash og fire kilo skunk samt en kniv, tre peberspray og en mængde fyrværkeri.

Ved afslutningen af aktionen blev der kastet sten og kanonslag mod politiet. Seks betjente kom til skade, og to måtte en tur på skadestuen, oplyser Dannie Riise, der er leder af Taskforce Pusher Street.

Politiet har begrundet den store aktion med et håb om at kunne fortrænge den organiserede kriminalitet og den åbenlyse hashhandel fra området og på den måde gøre Christiania mere fredelig.

Men allerede fredag aften, da politiet havde forladt området, kunne flere medier berette, at hashhandlen i Pusher Street var i gang igen.