Fem mænd kendt skyldige i voldtægt af dansk kvinde i Indien

En dommer har kendt fem personer skyldige i gruppevoldtægt af dansk kvinde, der fandt sted i 2014

Fem personer er mandag ved en domstol i New Delhi blevet kendt skyldige i at have deltage i en gruppevoldtægt af en dansk kvinde i 2014.

Det skriver Times of India.

De fem mænd får deres endelige dom 9. juni, skriver mediet.

Ifølge nyhedsbureauet AFP, var der så godt som ingen reaktion fra de fem tiltalte, da kendelserne mod dem blev læst op af dommeren.

Den danske kvinde var ifølge nyhedsbureauet ikke til stede i retten ved domsafsigelsen, hvilket hendes familie heller ikke var.

I alt ni mænd har været tiltalt for deres medvirken i voldtægten af den dengang 51-årige kvinde. Overgrebet fandt sted i nærheden af togstationen i New Delhi, da kvinden spurgte om vej til sit hotel. Herefter truede mændene kvinden med en kniv og røvede og voldtog hende.

Det var på dette sted i New Delhi, at det grove overgreb menes at have fundet sted. (Foto: AP)
Det var på dette sted i New Delhi, at det grove overgreb menes at have fundet sted. (Foto: AP)
 

En af de fire øvrige tiltalte i sagen afgik ved døden i februar. Dødsfaldet var med til at forsinke den i forvejen langtrukne sag yderligere, og altså først over to år efter voldtægten fandt sted, har sagen fået sin hidtidige afgørelse for fem af de tiltalte i sagen.

Inden den tiltalte afgik ved døden havde han via sin forsvarer hævdet, at han var impotent, og at han derfor ikke kunne deltage i voldtægten. Han døde dog inden det blev fastlagt i retten, hvorvidt han var impotent eller ej.

Dansker gruppevoldtaget i Indien: Tiltalt fundet død

De tre sidste tiltalte skal for en særlig ungdomsdomstol senere, idet de var mindreårige, da voldtægten fandt sted.

Indien har de seneste år været plaget af flere grove voldtægter, hvilket har fået landet til at sætte et særligt fokus på området, og flere personer er blevet dømt til døden for grove gruppevoldtægter.

I forbindelse med sagen mod gerningsmændene, der var tiltalt for at stå bag overgrebet mod den danske kvinde, har Danmark dog nægtet at lade kvinden og to danske betjente vidne i sagen, med mindre der ikke blev krævet dødsstraf i sagen.

Danmark har nemlig forpligtet sig til ikke at deltage i retssager, hvor den tiltalte risikerer dødsstraf.