Fem personer i Forsvaret tiltalt i stor sag om bestikkelse

Ifølge anklagen er der sket bestikkelse for op mod 1,8 millioner kroner

Se eller gense dagens pressemøde. Video: Ritzau Scanpix.

Fem mænd er tiltalt for bestikkelse, medvirken til bestikkelse og groft mandatsvig.

Det drejer sig om over 450 forhold. To af mændene er tidligere civile ansatte i Forsvaret, fremgår det af pressemeddelelse.

De fem mænd er alle i alderen 34-51.Sagen skal for retten i retten Viborg. De er tiltalt for svindel på op mod 1,8 millioner kroner.

To af de tiltalte er tidligere civilt ansatte hos Forsvarets Ejendomsstyrelse.

I samme sag er en tidligere ansat i en entreprenørvirksomhed tiltalt for at have bestukket de to ansatte i Forsvaret og for at have begået mandatsvig af særligt grov karakter for mere end 1,1 million kroner over for sin nu tidligere arbejdsgiver.

Derudover er de sidste to tiltalt for at have medvirket til bestikkelse og mandatsvig for samlede beløb på henholdsvis 775.000 og 689.375 kroner.

To medarbejdere politianmeldt for svindel i Forsvaret

Skarpeste kritik nogensinde
Det er uvist, hvordan de fem forholder sig til tiltalen.

Offentligheden hørte først om sagen torsdag. Men politiets journalnummer afslører, at sagen blev oprettet i politiets systemer helt tilbage i 2016.

Ud over sagen mod de fem personer er politiet ifølge Ritzaus oplysninger også i gang med at efterforske en sideløbende sag. Her er ingen endnu sigtet eller tiltalt.

Rigsrevisionen er i øjeblikket i gang med en stor undersøgelse i styrelsen, efter at det er kommet frem, at der kan være sket svindel for mange millioner i forbindelse med indkøb.

Statsrevisionerne holder fredag formiddag pressemøde om sagen.

En af statsrevisionerne, Frank Aaen (EL), har over for DR Nyheder allerede løftet lidt af sløret for, hvad der kommer til at stå i beretningen, som bliver fremlagt fredag klokken 11.15.

- Vi kommer til at udtrykke den skarpeste kritik nogensinde, siger Frank Aaen.

Det er dog uvist, om tiltalen mod de fem personer er resultatet af undersøgelsen.