Fem personer såret under kontroversiel festival

På første dagen af den kontroversielle festival San Fermín i den spanske by Pamplona er fem personer kommer til skade

Løbernes øjne fyldes både med frygt og eufori, når der sprintes om kap med de tunge dyr. Foto: Susana Vera / Ritzau Scanpix
Løbernes øjne fyldes både med frygt og eufori, når der sprintes om kap med de tunge dyr. Foto: Susana Vera / Ritzau Scanpix
Følg Krimi

En person er blevet stanget, mens fire andre er kommet til skade under det kontroversielle tyreløb ved festivalen San Fermín i den spanske by Pamplona.

Det skriver BBC.

Løbet i det nordlige Spanien tiltrækker hvert år mere end 2000 deltager og omkring 1.000.000 besøgende. Der løbes hver dag i løbet af den ugelange festival .

Ruten ligger i Pamplonas smalle gader og slutter i Pamplonas tyrefægterarena fra 1852, hvor alle de 12 tyre bliver dræbt.

Spansk tyrefægter stanget ihjel

Mange dødsfald
Det vides ikke, hvornår selve traditionen med tyreløbet startede, men der findes beretninger tilbage fra 1700-tallet, hvor begivenheden allerede var veletableret.

Siden 1925 har i alt 15 personer mistet livet ved løbet, mens flere tusinde er kommet til skade. Senest i 2009 omkom en 27-årig spansk mand, da han blev stanget i nakken.

Den ugelange festival slutter 14. juli.

Lang og pinefuld død: Ko dræbt med 65 cm lang gren

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind