Fem skal i grundlovsforhør efter Christiania-aktion

Der blev kastet sten og kanonslag mod politiet, da betjentene fredag sidst på eftermiddagen trak sig tilbage

Efter en stor politiaktion fredag, der gik ud på at rydde Pusher Street på Christiania for hashboder, trak politiet sig klokken 17.25 ud af fristaden.

I alt 37 salgsboder er blevet fjernet, og politiet oplyser fredag aften, at 18 personer er blevet anholdt. Fem af dem forventes lørdag fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Under aktionen fandt politiet over fem kilo hash og fire kilo skunk, ligesom en kniv, tre peberspray og en mængde fyrværkeri blev beslaglagt

Ved afslutningen af aktionen blev der kastet sten og kanonslag mod politiet, oplyser Dannie Riise, der er leder af Taskforce Pusher Street.

- Da vi trak os ud, blev der kvitteret med sten og kanonslag, men vi har ikke brugt tåregas, sådan som nogen siger, siger Dannie Riise.

Seks betjente kom til skade under aktionen, og to måtte en tur på skadestuen, oplyser han.

Politiaktionen gik i gang fredag ved middagstid, og i løbet af dagen har politiet fjernet alle hashboderne i Pusher Street, siger Dannie Riise.

Mens arbejdet stod på, blev der kastet æg på politiet.

Politiet har begrundet den store aktion med et håb om at kunne fortrænge den organiserede kriminalitet og den åbenlyse hashhandel fra området og på den måde gøre Christiania mere fredelig.

Christianitter, der havde udtalt sig i løbet af dagen, forventede dog, at pusherne og deres boder ville dukke op igen, så snart politiet trak sig ud af området.