Fem skud affyret mod Vesterbro-klub

Ven holdt parat i flugtbil efter ung maskeret mand affyrede skudsalve mod spilleklub

En maskeret gerningsmand affyrede fem skud og løb så til en ventende bil, hvor en ven sad bag rattet. Video: Kenneth Meyer

Det var bogstavelig talt millimeter fra, at en tilfældig Vesterbro-borger i aftes blev ramt af et af de skud, som en ukendt gerningsmand affyrede en salve af mod et klublokale på Vesterbro.

Kort før kl. 22 søndag dukkede en mand op i den menneske-livlige Viktoriagade ud for den populære ølbar Mikkeler og affyrede hele fem skud mod naboforretningen - en tyrkisk spilleklub. Det oplyser vicepolitiinspektør  Torben Svarrer til Ekstra Bladet.

- Der er blevet skudt med et håndvåben, formentligt en pistol. Der er i alt fem skudhuller i vinduerne og i facaden. Vi har også fundet fem patronhylstre. Det var heldigt at ingen blev ramt, for det var tæt på, siger Torben Svarrer.

Han henviser blandt andet til et vidne, der har forklaret, hvordan hans bukseben formentlig er blevet perforeret af en projektil, der rikochetterede efter et af skuddene.

Politiet: Endnu ingen anholdt efter skyderi
Maskeret mand affyrede skud: Der var mange mennesker på gaden
LIGE NU: Skud på Vesterbro

Ven holdt klar i bil
Vidner beskriver gerningsmanden som muligvis en yngre mand, der var maskeret til over næseryggen og formentligt dækket med en hætte over hovedet fra sin trøje.

- Han løber efter skuddene ned mod Vesterbrogade og stiger ind i en mørk, større bil ved Stenogade. Her sidder en anden mand bag rattet, og de kører væk med retning væk fra Rådhuspladsen, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Indtil videre har politiet ikke noget motiv for skudepisoden, der chokerede mange af de folk, der befandt sig på gaden foran ølbaren. Flere af medlemmerne til den tyrkiske spilleklub var også tilstede i lokalet, da skuddene faldt, men ingen blev ramt.

- Lige nu kender vi hverken motiv eller gerningsmand, men vi arbejder på alle vinkler indtil videre, siger Torben Svarrer, der også bekræfter at man er i gang med at undersøge forskellige overvågningsmuligheder i sagen.