Annonce:
Annonce:

Femårig lagt i kunstigt koma: Drak flydende vaskemiddel i børnehaven

En femårig dreng blev onsdag lagt i kunstigt koma, efter han havde drukket flydende vaskemiddel i sin børnehave

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget, eller har du tip? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Børnehaven Himmelblå i Broager, Sønderborg, var onsdag eftermiddag ude for en tragisk ulykke, da en femårig dreng fik fat i et cylinderglas fyldt med flydende vaskemiddel og drak det.

Da en pædagog opdager det, reagerer pågældende straks, og den femårige bliver hastet til Odense Universitets Hospital, hvor han bliver lagt i kunstigt koma, fortæller Connie Buch, som er børne- og udviklingschef i Sønderborg Kommune.

- Det er jo en utrolig ulykkelig hændelse. Procedurerne omkring det, har været overholdt, men det gør det jo ikke mindre uhyggeligt for drengen og hans forældre, som vi selvfølgelig tænker meget på, fortæller hun.

Annonce:

Drengen er torsdag blevet vækket fra det kunstige koma. Han er nu ved bevidsthed og har det efter omstændighederne godt, fortæller Connie Buch. Han er blevet flyttet til børneafdelingen, hvor han vil ligge til observation de kommende dage.

- Det må slet ikke ske
Normalt er det flydende vaskemiddel slet ikke tilgængeligt for små barnefingre. Dunken med midlet står normalt gemt væk højt oppe i et lukket skab, men denne onsdag bøvler en pædagog med den store beholder.

- Pædagogen kan ikke selv håndtere dunken, så der bliver hældt noget op i et cylinderglas. Herefter står det flydende middel tilgængeligt i et glasset, som den 5-årige får fat i, forklarer Connie Buch.

Hun understreger dog, at alle procedurer umiddelbart er blevet overholdt, men at hun selv vil undersøge sagen:

- Nu skal jeg først ud og have klarlagt, hvad der konkret er sket. Selvom procedurerne er blevet overholdt, må sådan noget jo ikke ske, siger hun og gentager:

- Det er sådan noget, der sker én gang og aldrig mere, men det må slet ikke ske.

Annonce:

Ingen konsekvenser
Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt den ulykkelige hændelse får konsekvenser for de involverede medarbejdere, forklarer Connie Buch:

- Jeg tager ud og taler med dem om, hvordan vi fremadrettet skal arbejde. Indtil videre har jeg sendt en psykolog ud for at snakke med dem, for de er dybt berørte af det. De skal passe på børnene, og når sådan noget som dette sker, er det dybt uoverkommeligt for dem.

Hun uddyber, at forældre til børn i Børnehaven Himmelblå er blevet informeret om hændelsen, og børnehaven har ligeledes været i løbende kontakt til den femårige drengs forældre.

De er - så vidt Connie Buch er orienteret - meget afbalancerede omkring situationen og føler, at der er blevet taget godt hånd om dem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: