Femte mand fængslet for overfaldet på Nanna og hendes kæreste

Politiet har fået fængslet den sidste formodede gerningsmand til overfaldet på Nanna Skovmand og hendes kæreste

Sådan så Nanna Skovmand ud efter overfaldet julenat. (Foto: Privatfoto)
Sådan så Nanna Skovmand ud efter overfaldet julenat. (Foto: Privatfoto)

Politiet betragter nu det brutale overfald på den 23-årige Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads, 25, julenat på Vesterbro i København som opklaret. Kæresteparret blev overfaldet med slag og spark og en kædelås.

I går morges ved syv-tiden blev en 19-årig mand anholdt, og han blev i går varetægtsfængslet i Københavns dommervagt, sigtet for grov vold og trusler på livet.

Den 19-årige er varetægtsfængslet til på mandag den 26. januar, hvor fængslingsfristen over de fire andre sigtede i sagen udløber. De fire blev fængslet den 14. januar.

Stadig efterforskning
- Der er stadig en del efterforskning i sagen, men vi har nu de fem mænd, der blev set på gerningsstedet, siger politikommissær Jesper Cederholm, Station City.

De fire først anholdte har slet ikke udtalt sig til politiet om sigtelserne, og derfor blev retsmødet i går med den 19-årige også holdt for lukkede døre.

De fem sigtede er 16, 17, 18, 19 og 19 år. De unge mænd er to af somalisk afstamning, tre af arabisk herkomst.

Nanna Skovmand efter overfaldet 25. december. (Foto: Privatfoto) Krimi Fire fængslet for julevold - en mand jages stadig

Nanna Skovmand og Mads blev overfaldet kort efter midnat julenat, hvor de stod ud af en taxa ved deres hjem på Vesterbro efter at de havde holdt juleaften hos Mads´ familie.

Parret kom gående ved Enghave Plads, da en ung provokerende fyr kom cyklende.

- Hvad glor I på? Har I et problem', sagde han til kæresteparret og sprang af cyklen.

Mads svarede igen: 'Hvad er der - hvad vil du'? og så tændte teenageren af, har Nanna Skovmand forklaret Ekstra Bladet.

Sådan så 23-årige Nanna Skovmand ud efter det voldsomme overfald juleaften. Hun lagde efterfølgende selv billedet på Facebook. privatfoto Krimi Nanna: Nu kan jeg endelig komme videre

Fyren sprang på Mads med en flaske og slog ham med flasken i hovedet. Pludselig kom fire andre unge løbende fra en kælder med jernkæder, man bruger til at låse scootere og motorcykler med. De sprang på Mads. Han forsvarede sig, mens slag og spark haglede ned over ham, og hurtigt faldt han om på jorden.

Væltet omkuld og slået
- Han råbte til mig, at jeg skulle løbe, men jeg var bange for, at de ville slå ham ihjel. Så jeg blandede mig og greb ind, siger Nanna Skovmand.

 

Hun blev væltet om på jorden og blev slået voldsomt med en kæde i ansigtet. Så forsvandt gruppen af unge.

- Folk kom frem i vinduerne, og nogen kom ned på gaden til os for at hjælpe. Blodet strømmede ud fra mit ansigt, siger Nanna Skovmand.

Nanna Skovmand efter overfaldet. (Privatfoto) Krimi Brutalt juleoverfald: Politiet fortsat uden gerningsmænd

Ifølge den sigtelse, som er rejst mod de fem unge, blev Mads også truet på livet: - Skal jeg sprætte dig op?

Krimi Nanna efter grov julevold: Det handler ikke om hudfarve