Festglade mænd blev røvet af pirattaxaer i Aarhus

Politiet i Aarhus advarer mod pirattaxaer. Flere kunder er blevet røvet, da de kørte med de billige hyrevogne

Røverier i pirattaxaer og fulde folk med hang til slagsmål. Natten til lørdag har været travl for politiet i Aarhus, hvor Aarhus Festuge for alvor har sat gang i byen.

To mænd på henholdsvis 47 år og 26 år er natten til lørdag blevet røvet, da de fik et lift af såkaldte pirattaxaer fra det centrale Aarhus, oplyser Østjyllands Politi.

Den ældste blev frarøvet sin pung, mobiltelefon og sit Omega-ur, mens den 26-årige mistede sin pung og sin mobiltelefon i forbindelse med køreturen.

- Havde de ikke sat sig ind i pirattaxaerne, var de ikke blevet røvet. Vi vil gerne advare mod, at folk benytter sig af pirattaxaer, siger Klaus Møller, vagtchef ved Østjyllands Politi, til Ritzau.

Folk skal være på vagt, hvis en chauffør af en bil tilbyder et lift til en lavere pris end den normale taxatakst, lyder det fra politiet.

Den ene af ofrene blev smidt af på Silkeborgvej på vej ud af Aarhus, mens den anden blev efterladt på Brendstrupvej ved Hasle Ringvej.

I pirattaxaerne var der mellem to og fire personer, da kunderne blev samlet op. Gerningsmændene er ikke blevet pågrebet.

I øvrigt er 12 personer natten til lørdag blevet anholdt i Aarhus midtby, fordi de med politiets egne ord "ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt".

- Når alkoholen går ind, går forstanden ud, siger vagtchef Klaus Møller.

- Og nattens regnvejr har ikke dæmpet gemytterne, siger han.