Fik 14 år for narko: Vidste ikke bilen var proppet med amfetamin

100 kilo amfetamin skjult i fire store højttalere

Den 40-årige iraker blev standset i en kontrol i Rødby, da han kom med færgen fra Tyskland. Der var 100 kilo amfetamin skjult i bilens højttalere. Foto: Nanna Navntoft/Polfoto
Den 40-årige iraker blev standset i en kontrol i Rødby, da han kom med færgen fra Tyskland. Der var 100 kilo amfetamin skjult i bilens højttalere. Foto: Nanna Navntoft/Polfoto

En 40-årig iraker ankede på stedet til frifindelse, da han i dag blev idømt 14 års fængsel ved retten i Nykøbing Falster for at have smuglet 100 kilo amfetamin ind i Danmark fra Tyskland.

I retten forklarede Naif Abdulkhalek Noeman Al-Jumaili, at han blot skulle køre fire store højttalere, der var købt i Düsseldorf i Tyskland, til en modtager i Sverige. Han anede ikke, at der var proppet 25 kilo amfetamin ind i hver højttaler, forklarede han.

Den 40-årige iraker blev standset i en kontrol i Rødby, da han kom med færgen fra Tyskland. Der var 100 kilo amfetamin skjult i bilens højttalere. Foto: Krimi Smuglede 100 kilo narko skjult i bilens store højttalere

De fire højttalere lå i original indpakning i bagagerummet på bilen, da han blev stoppet ved Rødby Færge den 27. september sidste år kl. 13.10.

I retten oplyste specialanklager Skipper Pelle Falsled, at anholdelsen skete efter et tip fra Interpol, der bad dansk politi holde øje med en Saab med et specifikt registreringsnummer, som muligvis indeholdt narkotika.

Politiet holdt beslaglæggelsen og anholdelsen hemmelig i to måneder, mens tysk politi efterforskede mod de formodede afsendere af amfetaminen og svensk politi mod de formodede modtagere af narkotikaen. Disse efterforskninger er endnu ikke slut.

- Der er meget langt mellem sager med så store beslaglæggelser, så straffen på 14 år er jeg tilfreds med, siger anklageren. Den højeste strafferamme for narkotika-forbrydelser er 16 års fængsel.

Irakeren har været bosat i 14-15 år i Sverige.