Fik åbent benbrud af flugtbilist

42-årig mand på cykel alvorligt kvæstet, da 47-årig bilist ikke overholdt sin vigepligt og kørte ind i kryds

Chokerede - og årvågne - vidner var heldigvis til stede i går middag i Aarhus, da en påkørsel i et T-kryds ved Gammel Horsensvej kvæstede en 42-årig, mandlig cyklist så alvorligt, at han fik åbent benbrud.

En 47-årig mand kørte i personbil i går klokken cirka 12.07 ad Blegindvej frem mod T-krydset ved Gammel Horsensvej. I forbindelse med krydset overholdt han ikke sin ubetingede vigepligt, men kørte ind i krydset, hvorefter han blev påkørt af en 42-årig mandlig cyklist, som kørte ad Gammel Horsensvej mod syd. Den 47-årige flygtede efterfølgende fra ulykkesstedet.

Krimi Kvinde død: Politiet efterlyser flugtbilist

- Vidnerne på ulykkesstedet kunne heldigvis hjælpe den tilskadekomne med det samme og, ikke mindst, notere sig flugtbilistens registreringsnummer, så vi senere kunne finde og anholde den 47-årige, siger politikommissær Vagn Martinussen, Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Ved uheldet kom cyklisten alvorligt til skade og fik blandt andet åbent benbrud. Bilisten fortsatte efter uheldet kørslen ad Gammel Horsensvej mod nord. Han blev efterfølgende anholdt på sin bopæl og sigtes for overtrædelse af færdselsloven ved dels at have kørt frem mod ubetinget vigepligt, dels for kørsel i medicin-påvirket tilstand. Herudover sigtes den 47-årige for overtrædelse af straffelovens paragraf 249 og 253, der omhandler uagtsom grov legemsbeskadigelse og for at undlade at hjælpe en tilskadekommen person. Den anholdte blev løsladt efter endt afhøring hos politiet.