Fik dom for at røre kvindes bryster under aftalt samleje: Nu er dommen ændret

37-årig lægestuderende mødte kvinde på tinder og aftalte at have samleje med hende - bagefter blev han idømt 180 timers samfundstjeneste samt fem år på listen over britiske sex-forbrydere

Philip Queree blev hevet i retten og idømt 180 timers samfundstjeneste for at have rørt en kvinde på brysterne under et samleje, som hun selv havde aftalt med ham.(foto: Facebook)
Philip Queree blev hevet i retten og idømt 180 timers samfundstjeneste for at have rørt en kvinde på brysterne under et samleje, som hun selv havde aftalt med ham.(foto: Facebook)

En helt utrolig sex-sag har nu igen ramt de britiske medier og har denne gang fået endnu mere opmærksomhed på grund af den såkaldte verserende metoo-bølge.

Sex-sagen tager udgangspunkt i den 37-årige  medicinstuderende Philip Queree, der i oktober måned sidste år blev dømt for et seksuelt overgreb mod en kvinde, som han havde mødt gennem den kendte dating-app 'Tinder'. Kvinden hev dengang sin Tinder-date Philip Queree i retten, fordi hun mente, at han under deres aftalte samleje på deres anden date, havde taget hende hårdt på brysterne og hevet i hendes hår under samlejet, som hun i øvrigt selv havde givet samtykke til.

Hun sagde ja til sex - nu er Tinder-date dømt for at rage hende på brysterne

Du må ikke røre mine bryster
Men i retten forklarede kvinden også dengang i oktober måned, at hun havde fortalt Philip Queree, at hun ikke ville have, at han rørte ved hendes bryster i forbindelse med samlejet, og hun anklagede også Philip Queree for at have anvendt overdreven styrke under samlejet. Til retten sagde kvinden dengang:

- At en person rager mig på brysterne, det synes jeg ikke er en normal opførsel.

For den 37-årige Philip Queree, der under hele retssagen erklærede sig uskyldig, blev det et samleje, han ville ønske han aldrig nogensinde havde kastet sig ud i. I retten blev han nemlig idømt 180 timers samfundstjeneste samt fem år på listen over britiske seksualforbrydere. En dom, der med stor sandsynlighed ville ødelægge hans karriere som læge.

Frikendt for sex-overgreb
Men nu har det britiske retsvæsen igen taget sagen op.  Og retsinstansen Jersey Royal Court har netop omstødt dommen og frikendt Queree for seksuelt overgreb. Det skriver blandt andre den britiske avis Metro.

Philip Querees forsvarer, David Steenson har i forbindelse med den nye retssag udtalt, at der aldrig nogen sinde skulle have været ført en sag mod hans klient i første omgang.

- Hendes anklager mod min klient handlede ikke om et totalt forbud mod at røre hendes bryster under samlejet. Hun forlangte, at han var mere blid. I øvrigt vil jeg gå ud fra, at normalt tænkende mennesker ikke vil tænke, at det at røre ved en partners bryster i forbindelse med et aftalt samleje er uanstændigt. Det er vel en implicit del af aftalen, forklarede David Steenson, der tilføjede, at anklageren i sagen, havde sagt, at samlejet havde været uanstændigt, fordi kvinden havde forbudt Philip Queree at røre hendes bryster.

Energisk samleje
- Jeg tvivler dog på, at man udveksler sådan en slags manuskript i forbindelse med et samleje, der er blevet beskrevet som energisk, forklarer David Steenson og tilføjer:

- Hvis min klient havde rørt kvindens bryster på en ekstrem mild måde, som hun nød, havde hun nok ikke haft noget imod det. Det er jo sund fornuft.

Ved retten i Jersey Royal Court udtalte retsfoged Sir William Bailhache, at retten var overbevist om, at dommeren havde taget fejl i sagen, og derfor blev Philip Querees dom omstødt.