Fik fængsel for pistol brugt ved trippeldrab

Politiet leder fortsat efter våben brugt ved voldsom drabssag på tre unge på Frederiksberg i fjor

Følg Krimi

En 29-årig mand er i dag ved retten på Frederiksberg idømt et år og fire måneders fængsel i forbindelse med det angivelige våben, der blev brugt ved trippeldrabet på Frederiksberg i fjor.

Dagens retsmøde var en tilståelsessag, og af hensyn til det samlede sagskompleks blev retsmødet holdt for lukkede døre.

Konkret var den 29-årige sigtet for 10. november - dagen før det tredobbelte drab - i en haveforening i Herlev sammen med flere medgerningsmænd at have besiddet en skarpladt revolver model Smith & Wesson kaliber 38, som ifølge politiet blev brugt på Frederiksberg godt et døgns tid senere.

I følge sigtelsen var den 29-årige tilstede i haveforeningen, hvor han blev kontaktet af en mand, der ville købe våbnet.

Sammen med en anden mand solgte han våbnet videre for 10.000 kr - her var den anden mand, der konkret solgte våbnet videre til to andre i sigtelsen unavngivne mænd.

Dykkere leder efter våben brugt ved trippeldrab

Sjælden revolver
Det pågældende våben er stadig ikke fundet, og i forbindelse med efterforskningen har politiet gentagne gange ledt efter revolveren forskellige steder på Sjælland.

Blandt andet i en sø ved midtsjællandske Borup.

Revolverne her er udlånt fra National Kriminalteknisk Centers våbensamling for at vise offentligheden, hvilken type våben der formodes at være brugt i trippeldrabet.
Revolverne her er udlånt fra National Kriminalteknisk Centers våbensamling for at vise offentligheden, hvilken type våben der formodes at være brugt i trippeldrabet.

Ved domsafsigelsen beskrev retsformand Marianne Caft, at der i forhold til dommen var givet rabat fordi, der var tale om en tilståelsessag.

Men, fordi retsmødet blev holdt for lukkede døre, kom det ikke frem, præcis hvad den 29-årige har tilstået og hvilke omstændigheder.

45-årig tilstod alt
30. august fik en 45-årig mand en betinget straf for at have håndteret samme våben.

Mand undgår fængsel i sag om våben brugt ved trippeldrab

Også her var der tale om en tilståelsessag.

Her blev der lagt vægt på, at manden selv havde opsøgt politiet i januar i år og her havde aflagt fuld tilståelse, hvor han han også havde navngivet en række andre personer i sagen.

Blandt andet den 29-årige, der i dag blev fik dom i samme sag.

- Retten lagde vægt på dels, at han erkendte sin egen rolle, dels at han valgte at afgive oplysninger, som kan have væsentlig betydning for sagens opklaring. Det er politiets opfattelse, at skydevåbnet er det, der også blev brugt til drabet på de tre andre, sagde specialanklager Jakob Buch-Jepsen dengang.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.