Fik livstid: Voldtog piger, mens deres kærester blev tvunget til at se på

Prøveløsladt sexforbryder bag serie af voldtægter i London

Daniel Elliot, 24, er blevet idømt livsvarigt fængsel i London som en af Storbritanniens hidtil mest modbydelige voldtægtsforbrydere.

Mens han var prøveløsladt for en overfalds-voldtægt på en 19-årig japansk studerende, der var faret vild i London, begik han en ny serie grove voldtægter.

Det gik blandt andet ud over to piger på 16 og 15 år, der gik tur med deres kærester i parker i London.

Han overfaldt og truede drengene, der blev tvunget til at se på, mens han voldtog deres kærester på jorden ved siden af.

- En ekstrem farlig mand
- Det var planlagte, målrettede og voldelige overfalds-voldtægter. Daniel Elliot er en ekstrem kynisk, brutal og farlig mand, siger kriminalinspektør Keith Ward fra Metropolitan Police efter livstidsdommen, der faldt ved Southwark Crown Court.

Daniel Elliot fik to livstidsdomme for voldtægterne mod de to teenagepiger og endnu 11 års fængsel for en voldtægt og tvungen oralsex.

I juli 2010 fik Daniel Elliot fire år og tre måneders fængsel for voldtægt mod en 19-årig japansk studerende, der kun havde været i London i få dage.

Hun var kommet væk fra sine venner, og Daniel Elliot tilbød at vise hende vej. I stedet overfaldt og voldtog han den 19-årige. Det skete 15. februar 2010 i Beckenham, London.

Han blev prøveløsladt den 5. oktober 2012 efter to et halvt år, og den 3. august sidste år overfaldt han en 28-årig kvinde, der gik på vej hjem fra arbejde på en sti i Mellows Park, Wallington, i London. Han var fulgt efter kvinden fra bussen.

Pludselig blev hun grebet bagfra om halsen af manden, som truede med at stikke hende ihjel.

Han voldtog hende, og overvågningskameraer fangede et glimt af sexforbryderen iført en karakteristisk sort hue.

Voldtog piger, mens kærester måtte se på
Fredag den 5. september 2014 ved 02-tiden om natten gik en 16-årig pige sammen med sin jævnaldrende kæreste på Church Path, Beddington i London, da en mand overfaldt dem og tvang dem til jorden.

Han sagde, han havde en peberspray og pressede en dåse mod de 16-åriges øjne før han rev tøjet af pigen og voldtog hende, mens kæresten lå rædselsslagen og grædende ved siden af.

Mens han holdt hånden over pigens mund spurgte han, om hun kunne lide det.

I retten forklarede den 16-årige, at hun var igennem en serie undersøgelser for kønssygdomme og nu altid gik med en overfaldsalarm på sig. Hun føler, at hun har mistet sin selvstændighed, og hendes far fortalte i retten, at var plaget af følelsen af, at han havde svigtet sit ansvar om at passe på datteren.

Lørdag den 15. november sidste år ved 20.30-tiden gik en 17-årig dreng sammen med sin 15-årige kæreste tur på en indhegnet legeplads ved Grove Park, Carshalton i London.

En mand overfaldt den 17-årige, gav ham et knytnæveslag i ansigtet og tvang ham til jorden. Han truede med at stikke ham ihjel og kaldte pigen hen til sig. Han stak en finger op i hende og forsøgte at voldtage hende, og da hun gjorde modstand truede han igen med at stikke hendes kæreste ihjel.

Så tvang han den 15-årige til oralsex.

I retten fortalte den 15-årige som vidne, at hun havde skiftet personlighed. Hun var tidligere en dygtig skoleelev med høje karakterer, men nu følte hun sig vred og aggressiv og tabte sig.

Forældrene forklarede i retten, at de følte, at de havde mistet deres datter.

Fældet af dna
Kæresteparret slog straks alarm, da forbryderen flygtede, og politiet fandt dna, der matchede den dømte voldtægtsforbryder Daniel Elliots dna, og han blev anholdt fem dage senere.

Under ransagningen af hans bopæl fandt politiet den karakteristiske hue fra den første voldtægt, og en analyse af hans mobiltelefon placerede ham på gerningsstederne for de andre voldtægter.

Daniel Elliot nægtede alt under retssagen, men beviserne var solide.

- Ofrene har været udsat for mareridt af utænkelige dimensioner. De har udvist stort mod ved at vidne i retten, og jeg håber at dommen vil give dem en vis trøst. Vores tanker er hos dem i denne tid, siger kriminalinspektør Keith Ward fra afdelingen for sexforbrydelser hos Metropolitan Police.

- Jeg er meget tilfreds med, at Daniel Elliot nu er væk fra gaderne. Han er til fare for offentligheden og dommeren har givet ham en straf, der passer til de horrible forbrydelser, han har begået, siger Keith Ward.

Dommer Flahive sagde, da han sendte Daniel Elliot bag tremmer for livstid: - Du er en farlig forbryder, der kun vil blive løsladt, hvis løsladelses-nævnet engang mener, at det er sikkert.