Annonce:
Annonce:

Fik smadret hjemmet da politiet jagtede skjulte rum: 'Bliver aldrig det samme'

Politiet har boret huller i gulve og andre steder i søgen efter skjulte rum hos Finn Petersen, som  var mistænkt for at frihedsberøve Emilie

Her ransagede politiet Finn Petersens hjem i Korsør. (Foto: Per Rasmussen/privat)
Annonce:
Følg Krimi

Fem gange har politiet ransaget 67-årige Finn Petersens hjem i Korsør i forbindelse med Emilie Meng-sagen. Det har de første fire gange været nogle skånsomme eftersøgninger, men den senest har efterladt huller overalt.

- Jeg håber ikke, du nogensinde har været vidne til en ransagning – politiet har flyttet en masse ting for at finde ud af, om der er en hemmelig dør et sted til et hemmeligt rum. Og så har de stukket kameraer ind over alt, hvor de ikke kan komme til, fortæller en chokeret Finn Petersen til Ekstra Bladet.

Den seneste ransagning foregik på baggrund af en dommerkendelse. Politiet fik lov til at ransage hjemmet, da en nabo mente, han skjulte Emilie i boligen, fortæller Finn Petersens advokat, Steen Djurtoft.

Annonce:

Naboen har sendt lydoptagelser til politiet, efter angiveligt at have hørt råb om hjælp og samtaler mellem Finn og Emilie. Denne nabo er nu blevet meldt til politiet for aflytningen.

- Jeg er dybt chokeret over, at jeg er blevet overvåget. Jeg kan ikke finde ud af, om det er et retssamfund vi lever i, eller bare en bananrepublik, hvor man kan gøre, hvad der passer en – har jeg overhovedet en retssikkerhed? spørger pensionisten.

Politifolk gik til og fra et par store vogne, der holdt udenfor Finn Petersens bolig, som blev ransaget i forbindelse med Emilie-sagen. Foto: Per Rasmussen
Politifolk gik til og fra et par store vogne, der holdt udenfor Finn Petersens bolig, som blev ransaget i forbindelse med Emilie-sagen. Foto: Per Rasmussen

Ultimative tur
Finn bor i stueetagen, og det var her han mandag fik besøg af politiet igen. Tidligere har Finn selv inviteret politiet indenfor, da de bankede på, og vist dem rundt. Men der skulle altså en dommerkendelse til, da politiet for femte gang ville gennemsøge hans hjem. Og denne gang fik hjemmet ’den ultimative tur’ fortæller Finn Petersens advokat Steen Djurtoft.

Annonce:

- Den har fået den store tur med alt, hvad der er af apparatur i Danmark. Jeg har ikke været der selv og kan kun sige, hvad jeg har fået beskrevet. Politiet er kommet med alt fra den tekniske afdeling i København. De har medbragt, hvad der er af varmesøgningsapparater, og har så også boret huller for at finde skjulte rum, fortæller Steen Djurtoft.

Politiet har ligeledes været en tur i et udehus og i haven, som hører til ejendommen.

- Hvor meget de har gravet og sådan derude, det ved jeg ikke, siger advokaten.

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

Kæmpe arbejde
Tilbage står en chokeret Finn Petersen med et kæmpe oprydnings- og rengøringsarbejde. Alt sammen oven i beskyldninger i en sag, som stort set alle danskere kender til.

- Alt det de flytter. Jeg prøver de at rydde op – men det bliver jo aldrig det samme, siger den 67-årige.

Jeg har haft et kæmpe oprydningsarbejde efter og også med rengøring, for når der render 10 politimænd rundt, så er der ikke rent efter.

Samtidig var det meget grænseoverskridende at få gennemrodet sine ting, fortæller Finn Petersen.

Annonce:

- Det var ikke rart at opleve. For du kan heller ikke rende rundt med 10 politimænd på en gang – så du kan ikke se, hvad de alle sammen laver, eller hvor de kigger hen – du kan kun se, hvad der foregår et sted. Der bliver åbnet låger og skuffer alle mulige steder, og du ved ikke, hvor de har haft fingrene henne.

Også kloakdæksler blev løftet på ved adressen. Foto: Per Rasmussen
Også kloakdæksler blev løftet på ved adressen. Foto: Per Rasmussen

Erstatning
Når Finn Petersen har ryddet op skal han selv stå for reparationer af sit hjem. Efterfølgende kan sende få erstatning fra politiet.

- Det er det næste, vi skal i gang med. Politiet er jo bare inde at bore deres huller og gøre ved, og så siger de, at man kan sende en regning på istandsættelsen. Det er ikke sådan, at de lapper efter sig, siger Sten Djurtoft.

- Så de må selv rydde op og sætte på plads, og så må man sende sit erstatningskrav bagefter – både for reparationer og for ransagningen.

Han ved endnu ikke, hvad klienten kan få forvente at få i godtgørelse.

- Det har jeg ikke kigget på endnu, men det afspejler jo den ransagning, der har været, og den forstyrrelse, der er tale om, siger advokaten.

Annonce:

Politiinspektør hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi fortæller, at man følger op på sagen, som man gør i alle andre.

- Det er der nogle helt formelle regler, hvor man kan få erstatning, hvis der bliver fundet grundlag for det. Det har vi selvfølgelig vejledt om, og så bliver det håndteret, siger Kim Kliver.

Han vil ikke kommentere på, hvordan og hvor man har boret.

- Vi har boret der, hvor det var nødvendigt for at lave en gennemgribende undersøgelse, og det har også været med til at fjerne mistanken fra den pågældende.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: