Fik to år for to vandscooter-drab: Gav highfive og kyssede kæresten

Anklageren havde krævet fire års fængsel, mens forsvareren havde argumenteret for et år

Ekstra Bladet giver dig her en gennemgang af ulykken, der fandt sted 6. maj sidste år (Foto: Kenneth Meyer, Mathias Øgendal, Læservideo. Grafik: Frans Wej Petersen, 3D grafik: Mikkel Lund. Redigering: Kristian Hansen)
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Den tiltalte reagerede ikke synligt, da han fik dommen på to års fængsel, inklusive en reststraf fra to tidligere domme, for at have sejlet hasarderet på sin vandscooter og været skyld i, at to amerikanske udvekslingsstuderende blev dræbt i deres udlejningsbåd i Københavns Havn i maj sidste år.

Men efterfølgende havde han smil på læben, da han krammede og gav highfives til de mange venner, der var mødt op i retten, ligesom han også fik et langt kys med på vejen af kæresten, og et 'Jeg elsker dig', før han blev bragt tilbage til Vestre Fængsel.

Her har han siddet varetægtsfængslet, siden han blev anholdt i Brøndby Havn umiddelbart efter tragedien. Han er ligeledes dømt for at flygte fra ulykkesstedet og undlade at hjælpe de kvæstede.

Den 25-årige, der er beskyttet af et udstrakt navneforbud, var iført en sort  kasket, sort jakke, mørke cowboybukser og grønne sko.

Linsey og Leah dræbt af vandscooter: Her er dommen

Da Ekstra Bladet efter dommen spurgte ham, om han havde en kommentar, sagde han bestemt 'nej tak'.

Den 25-åriges forsvarer Jane Ranum siger, at han er meget påvirket af sagen, og da han afgav forklaring i retten, brød han også sammen i gråd flere gange.

Får psykologhjælp
- Han kommer til at leve med det resten af livet, siger hun.

Hun havde plæderet for en straf på et års fængsel, men de valgte at modtage dommen på stedet.

- Vores ønske er, at det her er et punktum. Vi vil være glade, hvis det er overstået nu. Han er ulykkelig, og det har han været fra dag et, siger Jane Ranum og tilføjer, at han stadig får psykologhjælp.

Anklagemyndigheden har nu to uger til at overveje, om de vil anke dommen til skærpelse. Anklager Elisabeth Boserup havde i sin procedure krævet, at han skulle idømmes fire års fængsel, ligesom hun argumenterede for, at alle otte tiltalte skulle dømmes for hasarderet vanvidssejlads i forening og efter forudgående aftale.

Elizabeth mistede sin datter i vandscooter-ulykke: Jeg har ondt af den mand, der slog Leah ihjel

Men retten mente ikke, at der var ført bevis for, at det var aftalt i gruppen, at de skulle sejle til Københavns Havn og sejle ræs og frifandt de syv medtiltalte for overtrædelse af §252 ved at have sejlet for hurtigt, hasarderet og forsætligt og derved have skabt bølger, som den 25-årige hovedtiltalte ramte med høj fart og dermed mistede herredømmet over vandscooteren, der bragede ind i udlejningsbåden.

- Vi har vurderet, at der er det fornødne grundlag til domfældelse, og vi har også vurderet, at der efter bevisførelsen var det fornødne grundlag. Men det, som retsformanden tilkendegav, var, at man sagde, at det bar lidt tilfældighedens præg, og man derfor ikke kunne dømme i forening, sagde senioranklager Elisabeth Boserup efterfølgende og tilføjede, at de nu skulle nærlæse dommen, og det vil indgå i deres overvelser om, hvorvidt der er grundlag for at anke til landsretten.

Tiltalt brød sammen i gråd: - Jeg ser bare den ene pige, der skriger

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.