Filmede døende offer: Jeg tager ud til din familie

En frygtelig optagelse på omkring et minuts tid bliver centralt i drabssagen, hvor en 70-årig bogholder blev stukket ihjel på Aldersrogade i København 24. maj sidste år. 

Her ligger en 70-årig bogholder hårdt såret med adskillige knivstik og snit på kroppen, halsen og ansigtet, mens han bliver filmet med sin egen mobiltelefon af gerningsmanden.

På optagelsen kan man høre gerningsmanden true den hårdt sårede mand med, at han vil tage ud til hans familie, mens bogholderen lå døende på gulvet.

'I'm going to see your family now. There's so... You have something you want to tell them. Please talk. I have called. Please. Please. Please,' lyder det på optagelsen, hvorefter gerningsmanden stak sit offer i hvert fald fire gange i halsen, så han afgik ved døden.

Det fremgår af anklageskriftet mod en 32-årig mand fra Cameroun. Ifølge hans forsvarer, Ole Olsen, nægter han sig skyldig, og forsvareren ønsker ikke at uddybe, hvorvidt han nægter overhovedet at have været på adressen.

Ifølge sagens anklager, Søren Harbo, er der ikke noget, der tyder på, at den tiltalte har eller har forsøgt at kontakte familien, hverken fysisk eller på telefonen, som det ellers kan fremstå af optagelsen.

Det var den 70-årige revisors kæreste, der fandt den 70-årige død. Hun skal også afgive forklaring i retten.

Han manglede sin pung og mobiltelefon, da han blev fundet, og optagelsen blev først fundet på et ret sent tidspunkt i efterforskningen

- Den optagelse, der er, er optaget med afdødes telefon, og jeg kan også sige, at vi ikke har fundet telefonen, siger sagens anklager, Søren Harbo, der ikke ønsker at komme ind på, hvordan de fandt den, når de ikke har den dræbtes telefon - om den eksempelvis er videresendt eller fundet i iCloud.

- Jeg kommer med en forklaring i retten, siger Søren Harbo.

Han vil ikke på nuværende tidspunkt fortælle, hvorfor den tiltalte, ifølge anklagemyndighedens opfattelse, indfandt sig på adressen på Østerbro, eller om han har relation til adressen.

Det er rejst tiltale for, at den afdøde først bliver udsat for langt de fleste knivstik, hvorefter videoen bliver optaget, og så bliver han udsat  for yderligere knivstik i hvert fald i halsen.

Søren Harbo ønsker ikke at fortælle før retssagen, hvad de mener er motivet for det uhyggelige drab.

Manden er ikke tidligere kendt af politiet. Hvis han bliver dømt, vil han kræves udvist af landet for bestandigt.

Sagen er berammet til at starte 26. februar og køre over fem dage med dom 23. marts.