Filminstruktør: Madsen sammenlignede sig med mordmistænkt

Filminstruktøren oplevede også, at Peter Madsen sagde, at han måske var psykopat

Ekstra Bladet følger retssagen tæt. Få seneste opdatering her

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): En australsk filminstruktør lavede en dokumentar med Peter Madsen og filmede ham i dagene og timerne op til, at han sejlede ud med Kim Wall i UC3 Nautilus.

Hun og hendes fotograf lavede interview med ham mellem 15.15 og 16.30 og forlod værkstedet omkring klokken 17.

Kim Wall ringede til den nu drabstiltalte klokken 16.38 og aftalte interviewet. Det nåede Peter Madsen dog ikke at nævne for tv-holdet.

Hun forklarede i retten i dag, at han i interviewet sagde, at han måske var psykopat.

- Undrede du dig over, at han sagde det - set i lyset af sagen, spurgte anklageren.

- Ja, det er noget, jeg tænker på hele tiden. Dengang var den her slags sager slet ikke en del af mit ordforråd - noget jeg kunne have forudsagt kunne ske, sagde vidnet, der blev ledsaget af Christoffer Meyer, der er tidligere flight director i Raket-Madsens Rumlaboratorium.

Brød sammen
Hun blev stærkt berørt under sin forklaring og brød sammen i gråd, hvor hun også sagde ja tak til et glas vand.

Hun fortalte, at Peter Madsen ligeledes i interviewet 10. august begyndte at tale om, at han skulle lære at holde mund, fordi han havde svært ved at holde ting for sig selv.

- Og så begyndte han at bruge den analogi, at han var den hovedmistænkte i mordet på sin nabos hustru, og at han havde retten til ikke at udtale sig, og alt hvad han ville sige, kunne blive brugt i retten mod ham, forklarede vidnet.

- Jeg skal lige forstå dig ret. Så få timer før Peter Madsen sejler ud med Kim Wall, har han brugt sammenligningen, at han kunne være den hovedmistænkte i et drab, spurgte anklageren.

- Ja. Han brugte det som en analogi til at forklare, at han skulle lære at holde sin mund, sagde vidnet.

Hun blev også spurgt til af anklageren, om hun lagde mærke til, at noget stak op fra hans lommer.

- Ja. Jeg så en sort lynlås. Det var ligesom et sort penalhus. Og noget andet, der var orange, sagde hun og fortalte, at hun ikke ved, hvad det var.

- Nej, jeg var ikke sikker på, om det var hans pung eller en lommekniv eller hvad det var, forklarede hun.

Oplevede forandring
Filminstruktøren fortalte, at hun oplevede en forandring hos Peter Madsen i ugen op til, at raketopsendelsen fra Bornholm blev aflyst.

- I den uge kunne jeg se, at der var færre mennesker i værkstedet, og Peters energiniveau var lidt under pres. Han talte meget om at være alene 9. august. Så måske følte han sig lidt isoleret med alt, hvad der foregik. Og 10. var han måske så træt, som jeg aldrig har set ham. Så meget så min fotograf og jeg kommenterede det, forklarede hun.

- Du fik opfattelsen af, at han var alene. Kan du uddybe det, spurgte anklageren.

- Vi filmede ham i en situation, hvor han var ved at pakke en faldskærm. Og mens han pakkede, talte han om, at praktikanterne ikke var der og sagde, at 'du er helt alene i de vigtigste øjeblikke i livet. Man er alene, når man bliver født, og når man dør'. og det virkede som en forholdsvis dyb ting at sige, forklarede filminstruktøren.

Fik et venskab
Hun mødte Peter Madsen i februar 2016 og begyndte at filme i sommeren samme år og frem til sommeren sidste år. De fik et venskab og talte også nogle gange om private ting. Herunder seksuelle ting.

- Ikke i starten. Men på et tidspunkt i 2017 talte vi lidt mere om hans privatliv. Det var på det tidspunkt, at jeg fandt ud af, at han havde et åbent ægteskab og han fortalte, at han havde været på sexklubber, fortalte hun.

Hun har ikke haft en seksuel relation til Peter. Men han kunne godt være flirtende, men hun var der professionelt, så hun stoppede det. 

- Nævnte han, at han havde haft sex om bord på ubåden, spurgte anklageren.

- Ja, det gjorde han. jeg filmede ham søndagen før, hvor han sagde, at han havde dyrket sex om bord på ubåden med sin hustru og sagde, at det var den eneste gang, han havde dyrket sex om bord på ubåden. Med hende, fortalte hun og tilføjede, at han ved en tidligere lejlighed havde sagt: 

- Du burde vide, hvordan det er at have sex om bord på ubåden. Det føles fantastisk.

Generelt beskrev vidnet Peter Madsen på følgende måde:

- Peter var ikke ligesom andre, jeg har mødt. Så jeg synes ikke, at jeg har noget at sammenligne med. Jeg synes, det var spændende, at han havde et drive til at gøre noget anderledes, fortalte hun.