Finland: Kvinde dømt for drab på fem nyfødte børn

Drabene er sket i perioden 2005-2013 uden at kvindens omgangskreds har anet mistanke

En kvinde i Finland er mandag idømt fængsel på livstid for at have slået fem af sine nyfødte børn ihjel i perioden 2005-2013. Det skriver det finske nyhedsbureau FNB.

Den 36-årige kvinde fra byen Oulu i det vestlige Finland blev dømt for fem tilfælde af drab, og derudover blev hun dømt for ikke at give de fem babyer en ordentlig begravelse.

- Drabene fandt sted ved at efterlade de nyfødte uden omsorg og varme. Denne tilgang tilførte helt tydeligt betydelig smerte for babyerne, lyder det blandt andet i dommen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kvinden har gennem hele sagens forløb nægtet sig skyldig med forklaringen om, at alle fem børn var dødfødte. Ved hjælp af blandt andet tandlægeundersøgelser er det dog blevet påvist, at babyerne har levet i op til fire dage, før de døde i den spand, hvor kvinden havde efterladt dem.

Ifølge retten har det været fuldt ud bevidst fra kvindens side, at hun har taget livet af sine nyfødte børn. En mentalundersøgelse foretaget i foråret har også vist, at kvinden var tilregnelig i gerningsøjeblikket, og at hun var klar over, hvad hun gjorde.

Grim lugt fra kælderen
Sagen startede i juni sidste år, da nogle naboer begyndte at beklager sig over en væmmelig lugt i bygningskomplekset, hvor kvinden var flyttet ind.

Her viste det sig inden længe, at kvinden havde smidt baby-ligene i affaldsposer i bygningens kælder. Inden hun var flyttet, havde hun gemt ligene i en fryser, men da der ikke var plads til en fryser i den nye lejlighed, havde hun altså gemt ligene i kælderen.

Kvinden havde formået at skjule sine graviditeter ved hjælp af løsthængende tøj, og hun havde født alle børnene i hjemmet uden hjælp fra andre.

Fædre kendte ikke til børn
Identiteten på fædrene til de to første børn er ikke kendt. Kvinden blev gift i 2010, hvorefter hun blev gravid igen. Her fortalte hun dog sin mand, at hun havde fået en ufrivillig abort.

De to sidste babyer var også med den samme mand, men begge gange formåede hun at skjule sin graviditet for ham. Da manden opdagede hendes forbrydelser sidste år, krævede han omgående en skilsmisse.

Kvinden har ikke været i stand til at komme med en god forklaring på, hvorfor hun valgte ikke at begrave babyerne.

En livstidsdom i Finland ender som oftest ud i omkring 12 års fængsel.

Kvinden har en 14-årig søn fra tidligere.