Fire aber stukket af fra zoo: Brækkede selv hul i hegnet

Aberne er undsluppet Munkholm Zoo på Djursland

Billedet her er et arkivfoto fra Givskud Zoo, og de har altså ikke noget at gøre med de fire, der er undsluppet i dag. Det er dog samme type abe (Foto: Anders Brohus)
Billedet her er et arkivfoto fra Givskud Zoo, og de har altså ikke noget at gøre med de fire, der er undsluppet i dag. Det er dog samme type abe (Foto: Anders Brohus)

Har du set aberne eller har billeder af dem? Send gerne en sms eller mms til 1224 (alm. sms-takst) eller en mail til 1224@eb.dk

En stor abejagt er gået i gang på Djursland, efter fire berberaber er undsluppet Munkholm Zoo, der ligger mellem Ebeltoft og Grenaa.

- Vi fik anmeldelsen klokken 10.27. Aberne er ikke farlige, men de er nok svære at indfange, hvis man selv prøver, siger Thomas Hinge, der er vagtchef hos Østjyllands Politi.

Leder i skoven
Aberne flygtede i morges mellem klokken otte og klokken halv ti, fortæller zoo-ejeren, der er dybt ulykkelig over sine manglende aber.

Benny Johansen, der ejer den lille Munkholm Zoo sammen med sin kone Annelise, er lige nu i gang med at lede efter sine aber i en nærliggende skov sammen med en dyrlæge og bedøvelsespile.

- Det er simpelthen så surt, som det kan være, fortæller ejeren, der nu kun har en abe tilbage i zoo'en.

Gravede selv hul
Aberne har selv gravet et hul i hegnet.

- Der er ellers styr på det heroppe, men de er løbet ud i et hjørne af bag ved en busk i indhegningen. Der har de selv brækket et hul, fortæller han til Ekstra Bladet.

I maj flygtede et rensdyr fra zoo'en, men deres aber har aldrig før løbet bort.

- Jeg kan ikke klare, når der ikke er styr på det, så det går mig virkelig på.

Ring til Benny
Benny Johansen opfordrer folk til at ringe til ham, hvis de ser aberne, der ikke er højere end 40 centimeter.

- De stikker af, så snart de ser folk. De er ikke farlige, men du ved, hvordan dyr er, hvis de bliver presset op i et hjørne.

Borgere kan kontakte ham på telefon 40 28 84 85.

Opdateres..

Munkholm Zoo. (Google Maps)
Munkholm Zoo. (Google Maps)

I Indien er en hel by stort set overtaget af aber. Forhåbentligt går det ikke så galt på Djursland. Se mere i indslaget her. (Video: Ritzau)