Annonce:
Annonce:

Fire direktører sigtes for svindel til 30 millioner kr.

Politiet kræver varetægtsfængsling i kæmpe svindelsag om moms-karrusel

Annonce:
Følg Krimi

Med et netværk af 10 selskaber har fire sigtede direktører snydt statskassen for moms og skat for 27,5 millioner kr., og et forsøg på at svindle for endnu 2,5 millioner kr. blev stoppet, da politiet anholdt de fire i går.

De fire sigtede, en 26-årig kvinde og tre mænd på 49, 29 og 38 fremstilles netop nu i grundlovsforhør ved retten på Frederiksberg, hvor politiet kræver dem varetægtsfængslet.

Alle fire, der er af udenlandsk oprindelse, nægter sig skyldige. Den 29-årige og den 38-årige er brødre. Mindst to af de sigtede nægter at udtale sig i retten.

Netværk af selskaber
De fire er lidt på skift direktører, bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsesformænd i et netværk af selskaber, som de har kontrolleret.

Annonce:

Det er syv anpartsselskaber, to aktieselskaber og en enkeltmandsvirksomhed, der alle, ifølge sigtelsen, er brugt i en moms-karrusel, hvor importerede varer, især fødevarer, fra Holland er købt og solgt mellem selskaberne uden at skat og moms er blevet korrekt afregnet.

Politiet har rejst otte sigtelser i sagen foreløbigt, men politiet mener, at der er flere medgerningsmænd på fri fod, som også skal sigtes. Tre af de anholdte er sigtet for alle otte forhold af svindel, mens den 29-årige 'kun' sigtes i fem af forholdene.

Politiet var nødt til at slå til i går, hvor den ene af de sigtede kom hjem fra en udlandsrejse.

Varebil fuld af ringbind
En varevogn fuld af flyttekasser med ringbind blev parkeret ved retten på Frederiksberg, og betjente bar 'sagen' ind i retslokalet, hvor de fire forsvarsadvokater hver fik to flyttekasser med ringbind til weekendlæsning.

Efter at de omfattende sigtelser var læst op af anklager Susanne Bitsch, blev dørene til grundlovsforhøret lukket af hensyn til politiets efterforskning. Retsmødet ventes at tage det meste af lørdagen, hvor anklageren blandt andet skal dokumentere bilag om de mange handler i flere timer.

Annonce:

Ifølge sigtelserne er staten blev snydt for knapt 20 millioner kr. i moms og 7,5 millioner kr. i skat. De fire havde også planer om ved næste moms-afregning at snyde for 2,5 millioner kr., mener politiet.

Sigtelserne beskriver, hvordan varer er blevet importeret fra Holland til et selskab og solgt videre til et eller flere selskaber, hvor der er fusket med momsafregningen.

Ifølge sigtelserne er svindlen foregået fra 2013 og til anholdelserne i går. De fire blev anholdt kl. 12.48, 13.20, 17.40 og 18.58 og politiet har beslaglagt et omfattende materiale under ransagningerne, der nu skal gennemgås.

Ved du noget om sagen? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: