Fire fængslet for julevold - en mand jages stadig

Unge mænd sigtet og varetægtsfængslet for overfald mod 23-årig kvinde og hendes kæreste på Vesterbro

Nanna Skovmand efter overfaldet 25. december. (Foto: Privatfoto)
Nanna Skovmand efter overfaldet 25. december. (Foto: Privatfoto)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Fire unge mænd er netop blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Københavns Byret, sigtet for overfaldet på den 23-årige Nanna Skovmand og hendes kæreste, Mads, 25. december sidste år.

De sigtede er henholdsvis 19, 18, 17 og 16 år gamle. De er efter det knap to timer lange grundlovsforhør varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage.

– Efterforskningen i sagen er et eksempel på utrolig effektivt arbejde. Klassisk politiarbejde, siger anklager Tomas Hugger til Ekstra Bladet.

Mændene blev af hensyn til efterforskningen fremstillet for lukkede døre, og to af dem er på grund af deres lave alder omfattet af navneforbud. Ingen af dem ønskede at udtale sig i retten.

De nu sigtede blev sammen med en femte mand anholdt af Københavns Politi i morges mellem klokken 6.45 og 9.15. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den femte mand dog siden løsladt, da han havde et alibi.

Dermed skal politiet angiveligt stadig være i færd med at lede efter en formodet gerningsmand.

Slået med kæder
Overfaldet på Nanna Skovmand og hendes kæreste skete efter midnat julenat. Klokken 0.12 satte en taxa parret af tæt ved deres hjem på Vesterbro i København. En person rettede henvendelse til dem, hvorefter der opstod en diskussion.

I forbindelse med diskussionen kom yderligere fire personer til stedet fra en nærliggende cykelkælder. De to forurettede blev tildelt slag og spark samt slag med en kædelås, som normalt bliver brugt til cykler. Efter overfaldet forsvandt de fem gerningsmænd fra stedet.

- Vi er utrolig glade for alle de henvendelser vi har modtaget fra borgerne. Henvendelserne har bidraget til, at sagen er blevet belyst i en sådan grad, at vi har kunnet foretage anholdelser af de mistænkte personer, har politikommissær Jesper Cederholm, Borgernær Kriminalitet City, tidligere på dagen udtalt i en pressemeddelelse.

Ud over dommer og advokater var der en socialarbejder til stede i retten under dagens grundlovsforhør grundet to af de sigtedes lave alder.

To af de nu fængslede er i forvejen kendt af politiet for personfarlig kriminalitet. En af dem har ifølge Ekstra Bladets oplysninger tidligere været sigtet for med pistol at have begået væbnet røveri mod en kiosk på Vesterbro i København.

Nanna Skovmand efter overfaldet (Privatfoto) Krimi Nanna: Jeg blev slået ned med kæder juleaften

Krimi Nanna efter grov julevold: Det handler ikke om hudfarve