Fire fængslet i sag, hvor offer blev slået med køller og knivstukket

Dræbt med grov vold efter fortsætlig påkørsel i Aalborg tidligt lørdag aften

Jesper Skovbo blev tævet ihjel her på Langelandsgade i Vejgård, hvor blodige tekstiler bagefter vidnede om hans blodige død. 
Foto: René Schütze
Jesper Skovbo blev tævet ihjel her på Langelandsgade i Vejgård, hvor blodige tekstiler bagefter vidnede om hans blodige død. Foto: René Schütze

I går blev først to mænd fængslet den grove sag fra weekenden, hvor 27-årige Jesper Skovbo blev tævet med køller og stukket med kniv.

I dag var yderligere to i grundlovsforhør i sagen - og også disse to er nu varetægtsfængslet, skriver Nordjydske.

Alle fire et sigtet for drab, men ved gårsdagens retsmøde fandt dommeren, at der 'kun' var bevismæssig dækning for mistanke om dødsvold.

Alle fire nægter sig skyldige. Tre har etnisk dansk baggrund, den sidste har indvandrerbaggrund.

Det er politiets opfattelse, at alle fire befandt sig i en sort Mercedes tidligt lørdag aften, der kørte i Aalborg-bydelen Vejgaard.

I krydset mellem Østre Allé og Langelandsgade fik de øje på offeret, der befandt sig i en Ford Mondeo foran sammen med en kammerat. De påkørte bilen, som derefter ramte en Volvo, hvor der befandt sig en kvinde. Ingen kom til skade ved påkørslen.

Familien til dræbte Jesper: Vi forstår det ikke

Vidner har fortalt, hvordan personerne fra den sorte Mercedes efter ulykken løb efter Jesper Skovbo, som de kort efter fangede.

Her blev han tævet med køller og stukket med kniv. Overfaldet var så groft, at han mistede livet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har både den dræbte og mindst en af de sigtede fortid i både hooligan-gruppen We Don’t Care og senere rockerklubben Bandidos.

Forbindelsen til hooligan-miljøet bekræftes af den dræbtes Facebook-profil, hvor der er lagt billeder op fra voldelige sammenstød, der desuden er kommenteret af hollandske hooligans, der erklærer broderskab mellem Aalborg og den hollandske by Alkmaar.

Drama i sag om knivdrab: Ven til sigtet gik amok i retten

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger opstod uvenskabet mellem den nu dræbte og i hvert fald den ene sigtede, da Jesper Skovbo forlod deres fælles broderskab – hvilket gjorde den anden part vred.

– Jeg vil ikke kommentere jeres oplysninger, men det er korrekt, at flere af parterne på et tidspunkt har leget med Bandidos. Det er dog flere år siden, siger Frank Olsen.

Den dræbtes familie er sønderknuste over tabet af Jesper Skovbo:

– Vi er fuldstændig knuste. Vi kommer aldrig over det. Den måde, han er taget fra os på, er vanvittig. Det kan ikke beskrives, hvordan det er at miste ham. Det er det værst tænkelige, en mor, far, søster kan opleve. Det er ikke sygdom, der har taget ham fra os – han havde hele livet foran sig, og han skulle til at leve det, siger en dybt berørt storesøster til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Jeg har lyst til at gribe telefonen og ringe til ham. Jeg synes, at det er svært at forstå, at han ikke kommer ind ad døren mere og driller os. Eller får os til at smile, når han dansede rundt, siger hun.