Annonce:
Annonce:

Fire fyre stak 17-årig med kniv: Blodigt hævntogt

Knivrama på Aarhus-gymnasium, da tæskehold gik amok med knivstik og spark

Video: Rasmus Laurvig/Byrd.
Annonce:
Følg Krimi

En 17-årig mand med sydlandske rødder og bopæl i Aarhus har tilsyneladende sat sit liv på spil efter en kontrovers med en bror til én af sine fire overfaldsmænd

I hvert fald var det angiveligt en storebror og tre andre yngre mænd, som med en kniv overfaldt den 17-årige mandag ved 13-tiden ved Aarhus Handelsgymnasium i det nordlige Aarhus. Ifølge vidner til overfaldet blev den 17-årige desuden sparket en halv snes gange i hovedet og på overkroppen.

Årsagen til overfaldet var ifølge pårørende til knivofferet, at den 17-årige 1. g-elev havde haft en konflikt med en lillebror til den ene af overfaldsmændene.

Anholdt i bybus
Efter overfaldet flygtede den 17-årige ind på gymnasiet, mens gerningsmændene på 18 og 19 år flygtede i retning af Grenåvej. Her hoppede de på en bus, som kort efter blev stoppet i Viby, hvor de alle fire blev anholdt.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blødte knivofferet fra en flænge i ryggen, da han dybt rystet søgte tilflugt på gymnasiet, hvor han kun har været elev i en uge. En ansat holdt ham i hånden, mens andre medarbejdere gav ham førstehjælp. Kort efter ankom en ambulance, som bragte ham til traumecentret på Skejby Sygehus.

Uden for livsfare
Politiet oplyste mandag eftermiddag, at den 17-årige var uden for livsfare, selv om han var blevet stukket flere gange.

Overfaldet blev overværet af 3.g-veninderne Cathrine, Astrid og Rebecca.

- De fire fyre står og skubber til ham fyren. Pludselig er der én, der hiver en kniv frem fra en anorak eller lignende. Han bliver stukket og falder om, og mens han ligger ned, sparker de ham og råber, at han har været sammen med den enes søster, lyder det.

- Vi råbte til dem, at de skulle lade ham være. De kiggede lidt på os, men så løb de, fortæller Astrid, som også har afgivet forklaring til politiet.

Lærere gav førstehjælp
Ifølge Hans Henning Nielsen, der er uddannelsesdirektør på skolen, blev der straks taget hånd om den tilskadekomne.

Annonce:

- Der blev hurtigt sørget for førstehjælp fra skolens personale. Vi koncentrerede os om at hjælpe ham, indtil ambulancen kom frem, siger Hans Henning Nielsen.

Sigtes for grov vold
Hele mandag eftermiddag blev området finkæmmet af politihunde og kriminalteknikere. Det er ikke oplyst, om gerningsvåbnet er fundet.

Østjyllands Politi sigter foreløbig de fire anholdte for grov vold. Tirsdag formiddag afgøres det, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

----

I første omgang bragte vi fuldt navn på de tre vidner i artiklen her over, men det har flere læsere reageret på. Derfor har vi fjernet efternavnene.

Knivstikkeri ved gymnasium

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: