Fire mænd fra Porsche-bande er tiltalt for kokainsalg

Narkobande fra Skive solgte kokain til soldater. Tre er allerede dømt, nu er fire andre tiltalt

Skivebande førte sig frem i leasede biler af mærket Porsche. Tidligere var de kendt som McDonald's-gruppen. Fire mænd er tiltalt i narkosag. (Arkivfoto). Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters
Skivebande førte sig frem i leasede biler af mærket Porsche. Tidligere var de kendt som McDonald's-gruppen. Fire mænd er tiltalt i narkosag. (Arkivfoto). Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters

Fire mænd fra den såkaldte Porsche-bande i Skive er blevet tiltalt i sag om salg af mere end fire kilo kokain, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Tre mænd tilstod i maj deres roller i sagen og blev idømt fængselsstraffe på mellem halvandet år og tre år og tre måneder.

De fire har siddet varetægtsfængslet siden 6. november, og ud over salg af narko er de anklaget for hæleri, røveriforsøg samt grov vold.

Porsche-banden har fået sit navn, fordi medlemmerne er kørt rundt i leasede Porscher. Tidligere var de kendt som McDonald's-gruppen.

I første omgang modtog politiet en række anmeldelser fra borgere, som følte sig utrygge på grund af bandens opførsel, men der var ikke tale om anmeldelser af egentlig kriminalitet.

Politiet iværksatte en efterforskning mod personerne, og i november blev otte personer anholdt. Syv af dem blev efterfølgende varetægtsfængslet.

Hvor de tre i maj valgte at tilså deres brøde, så nægter de resterende fire sig skyldige, og derfor vil sagen blive behandlet i Retten i Viborg som en domsmandssag.

Blandt aftagerne af Porsche-bandens kokain har været medarbejdere hos Forsvaret, nærmere betegnet Ingeniørregimentet på Skive Kaserne.

I december oplyste forsvaret, at fire ansatte var blevet afskediget, mens en femte havde fået en advarsel.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår sagen kommer for retten.