Fire mænd tiltalt for grov voldtægt: - Sjældent vi ser den slags i Danmark

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod fire mænd, efter at fire kvinder er blevet udsat for grove voldtægter

Tre mænd risikerer udvisning fra Danmark, mens en fjerde mand - ligesom de øvrige tre - risikerer adskillige år bag tremmer for en eller flere grove voldtægter.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet skal de fire mænd sammen have udsat en 19-årig kvinde for en grov voldtægt ved andet seksuelt samvær end samleje i december 2017 i Herning.

Her skal de ifølge politiet blandt andet have dopet kvinden med et ukendt stof og tvunget hende til oralsex og indført forskellige genstande i hendes underliv.

- Der er tale om en art forbrydelse, vi sjældent ser i Danmark. Hovedforholdet i sagen går på, at fire mænd sammen har forulempet en 19-årig kvinde på det groveste.

- Det er vores opfattelse, at kvinden er blevet dopet og derfor ikke husker overgrebet. Alligevel har vi en detaljeret viden om, hvad hun er blevet udsat for. Og det har vi, fordi de tiltalte undervejs har filmet og taget billeder af dele af overgrebet og distribueret billedmaterialet via det sociale medie Snapchat, siger anklager Iben Ernst Bøttker i pressemeddelelsen.

Alle fire mænd har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 9. december 2017, men den grove voldtægt er for hovedparten af mændenes vedkommende ikke den eneste forbrydelse, de er tiltalt for.

Således er en af mændene anklaget for at have forsøgt at smugle et brev ud af arresten, hvori han opfordrer et vidne til at afgive falsk forklaring, mens han også forsøger at få vidnet og sin familie til at true det kvindelige offer til tavshed.

Kendte ofre i forvejen
Og da politiet efterforskede voldtægten fra december, viste det sig, at det ifølge politiet ikke var første gang, at flere af mændene havde været involveret i en voldtægt.

Således er en af mændene tiltalt for at have begået tre andre voldtægter i Herning i perioden 2013-2017, hvor en af de andre tiltalte ifølge politiet var med til at begå to af voldtægterne.

- Det er gennemgående i sagerne, at mændene har udnyttet en eksisterende relation til at lokke kvinderne ind i en situation, hvor de er blevet frataget muligheden for at modsætte sig handlingerne. Når overgrebene først er kommet frem nu, hænger det sammen med, at de forurettede kvinder har været i tvivl om, hvad de egentlig havde været udsat for, eller forsøgt at glemme overgrebet og derfor ikke anmeldt det til politiet, siger Iben Ernst Bøttker.

De fire mænd er i alderen 23 til 26 år, og tre af dem risikerer altså nu udvisning, da de ikke er danske statsborgere. Samtidig vil anklagemyndigheden kræve, at de aldrig kan komme ind i landet igen.

Retssagen mod de fire mænd bliver ført som en nævningesag, og det betyder, at anklagemyndigheden vil kræve mere end fire års fængsel for de grove overgreb.

Sagen starter 14. august, og der er afsat otte retsdage til sagen. De fire mænd nægter sig alle skyldige i anklagerne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær