Fire reddet i land efter skibsbrand: Politiet advarer borgere mod giftig røg

En brand i et skib ud for Langeland får politiet til at advare borgere i området. Fire personer reddet i land

Branden opstod i dette blot 10 måneder gamle vindmølle-support skib, 'Umoe Ventus', som er et nykonstrueret luftpudefartøj bygget i kulfiber. Skibet er bygget på et norsk værft og ejes af et norsk rederi. (Privatfoto)
Branden opstod i dette blot 10 måneder gamle vindmølle-support skib, 'Umoe Ventus', som er et nykonstrueret luftpudefartøj bygget i kulfiber. Skibet er bygget på et norsk værft og ejes af et norsk rederi. (Privatfoto)

Har du billeder eller video, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst).

Der er udbrudt brand på et skib i farvandet vest for Bagenkop på Langeland, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Branden udvikler giftig røg, og derfor advarer politiet nu borgere på det sydlige Langeland – syd for Magleby.

I følge Forsvarets Operative Center (FOC) er der tale om et arbejdsfartøj fra et vindmøllefirma. Skibet brød i brand ca. 12.30 og udsendte nødsignaler.

- Ilden blev dog også set fra land, og der blev sendt skibe til undsætning fra Bagenkop Havn. De fire ombordværende gik i redningsflåden og blev samlet op af et lokalt skib, siger vagtholdslederen fra FOC.

- Efterfølgende er det brændende skib drevet ind mod land ved Bagenkop, hvor det fortsat brænder.

Tyk giftrøg
Fyns Politi advarer mod den kraftige røg, som er sundhedsskadelig.

- Personer i det berørte område skal søge indendørs, lukke døre og vinduer og standse ventilationen. Borgerne skal kun kontakte politiet eller alarmcentral i akutte tilfælde, skriver politiet.

Vagtchef ved Fyns Politi Mie Brøchner bekræfter over for Ekstra Bladet, at flere personer ombord på det brændende skib er blevet reddet i land. 

- Ingen er kommet til skade, men vi har fået reddet fire personer i land, siger den fynske vagtchef.

Forsvarets Operative Center har sendt en redningshelikopter til området, lige som flådefartøjet Nymfen fra Falster er på vej. Som assistance har den tyske søredningstjeneste sendt et brandslukningsskib fra flådestationen i Kiel.

Helikopteren holdes fortsat i beredskab ved Bagenkop i tilfælde af, at de reddede skal flyves til behandling i Odense eller København.

Opdateres...

1 af 2 Branden brød ud, mens skibet befandt sig lidt vest for Bagenkop. Efterfølgende er skibet drevet i land tæt ved byen. (Foto: Google Maps)
2 af 2 Branden opstod i dette blot 10 måneder gamle vindmølle-support skib, 'Umoe Ventus', som er et nykonstrueret luftpudefartøj bygget i kulfiber. Skibet er bygget på et norsk værft og ejes af et norsk rederi. (Privatfoto)