Fire sigtes for terror i Belgien

To af de anholdte i Belgien er løsladt, men fire andre sigtes efter terrorparagraffer

Se Mohamed Abrini blive anholdt her. (Video: Ritzau)

Den terrormistænkte Mohamed Abrini er sigtet for terrordrab og for at være en del af en terrororganisation, oplyser den belgiske statsanklager lørdag ifølge flere nyhedsbureauer.

Anklageren siger også, at det endnu ikke er klart, om Abrini er identisk med "manden med hatten", der er set på overvågningsbilleder fra lufthavnen i Bruxelles.

På billederne fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts går en mand med en bøllehat side om side med selvmordsbomberne Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, som kort efter sprængte sig selv i luften.

Belgisk politi gennemførte fredag en større aktion i Bruxelles-området og anholdt i alt seks personer, heriblandt den stærkt eftersøgte Mohamed Abrini, der også sættes i forbindelse med terrorangrebet i Paris i november.

Af de fem øvrige anholdte er to nu løsladt igen, mens to andre ligeledes sigtes for terrordrab og for at deltage i en terrororganisation, oplyser anklageren ifølge Reuters.

De to sigtede er Osama K., hvis navn tidligere har været fremme, samt en rwandisk statsborger, som anklageren kalder Hervé B. M.

Anklagemyndigheden siger, at det er fastslået, at Osama K. var til stede sammen med selvmordsbombemanden Khalid El Bakraoui på metrostationen Maelbeek i det centrale Bruxelles, kort inden stationen blev ramt af angrebet 22. marts.

Han er også udpeget som den mand, der købte de tasker, som bomberne var gemt i, siger anklageren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Osama K. er ifølge den belgiske avis Het Nieuwsblad svensk statsborger, men hverken belgiske eller svenske myndigheder har bekræftet denne oplysning.

Den sidste tilbageholdte mand, Bilal E. M., er ifølge anklageren mistænkt for at have hjulpet både Mohamed Abrini og Osama K.

Belgiske medier skriver lørdag om Bilal E. M., at han i januar sidste år blev dømt for at være en del af Sharia4Belgium - en organisation, som rekrutterede folk til at kæmpe for jihadistiske grupper i Syrien og Irak.

Belgisk politi foretog igen lørdag en større aktion i Bruxelles' Etterbeek-distrikt, men her blev der ikke fundet hverken våben eller sprængstof, oplyser anklageren.

Tidligere på dagen skrev nyhedsbureauet Reuters, at ingen blev anholdt ved aktionen i Etterbeek.