Fire tiltalt for afpresning: Betal - eller du bliver dræbt

Flere restauratører er blevet udsat for grove tilfælde af afpresning ifølge tiltalerne mod fire unge mænd

Fire unge mænd står tiltalt for afpresning af restauratører i Høje-Taastrup. Sagen starter 29. november i Retten i Glostrup. Foto: Jens Dresling
Fire unge mænd står tiltalt for afpresning af restauratører i Høje-Taastrup. Sagen starter 29. november i Retten i Glostrup. Foto: Jens Dresling

'Det er mit område.'

'Betal 5000 kroner hver måned eller vi brænder restauranten ned.'

'Vi ved, du har børn og familie.'

Fire unge mænd har ifølge tiltalerne mod dem taget det tunge skyts frem mod tre restauratører på Københavns Vestegn, som de ville have til at betale dem 5000 kroner hver måned.

De er tiltalt for seks tilfælde af afpresning fra 9. til 11. april i år, hvoraf kun tre af de unge mænd er tiltalt i to af forholdene. De er desuden tiltalt for forsøg på røveri mod en af dem, som de ifølge tiltalen udsatte for afpresning

En af restauratørerne i Høje-Taastrup fik første besøg 9. april i år i tidsrummet 14-15, hvor de fire ifølge tiltalen krævede 5000 kroner hver den første i måneden.

I samme forbindelse blev restauratøren truet med, at de havde en pistol og ville brænde restauranten ned, hvis restauratøren ikke betalte. De rådede ligeledes offeret til at tænke hurtigt, fordi de ville komme igen, og det var I's område.

Truede med kniv
De gentog truslerne over for samme restauratør 10. april, mens de 11. april var tilbage, og den 23-årige I ifølge anklageskriftet udtalte, at 'han havde en kniv og ville slå restauratøren, hans kone og deres to børn ihjel, hvis ikke restauratøren betalte 5000 kroner hver måned', samt at 'I. ville komme tilbage med en pistol'.

Tre dage senere var de ifølge anklageskriftet tilbage, hvor 23-årige I sagde, at restauratøren 'skulle udlevere dagens omsætning, ellers ville han blive dræbt'.

Det lykkedes dog ifølge anklageskriftet ikke, fordi politiet kom til stedet.

Anklagemyndigheden tager forbehold for påstand om udvisning af den 23-årige I, der er varetægtsfængslet i Politigårdens Fængsel.

De øvrige er en 19-årig mand og to 18-årige mænd, der har samme fødselsdato, efternavn og adresse.

De er alle ligeledes tiltalt for at have været i besiddelse af tre slagvåbnen i form af to kødhammere og en hjulnøgle uden politiets tilladelse i forbindelse med røveriforsøget.

Sagen kører over seks dage i Retten i Glostrup med første retsdag 29. november.