Annonce:
Annonce:

Fire tiltalt for drab på uskyldig

Fyns Politi har rejst tiltale mod fire mænd for drab på en uskyldig

Den 31-årige Abdinur Ismail blev dræbt af skud på en parkeringsplads. Privatfoto
Den 31-årige Abdinur Ismail blev dræbt af skud på en parkeringsplads. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

Fire mænd i alderen 19 til 26 år er blevet tiltalt for drabet på 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der blev et komplet uskyldigt offer under en skudepisode 24. juni 2020 i Vollsmose mellem to stridende grupperinger.

En femte mand på 32 år er også tiltalt i sagen for ulovlig våbenbesiddelse og for at have bragt andres liv og førlighed i fare.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Skudepisoden var ifølge politiet en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger fra Korsløkkeparken og Bøgetorvet, og den endte altså med at koste den 31-årige livet.

Abdinur Mohamed Ismail var netop kommet hjem til sin bopæl i Egeparken, da de to grupperinger åbnede ild mod hinanden.

Annonce:

Da personer fra grupperingen fra Korsløkke forsøgte at flygte, blev de mødt af bevæbnede personer fra den anden gruppering fra Bøgetorvet. Det var en af personerne fra grupperingen fra Bøgetorvet, der endte med at ramme og dræbe Abdinur Mohamed Ismail.

Kulmination på længere konflikt

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Den ene gruppe (gruppe 1) har tilknytning til Korsløkkeparken, og den anden gruppe (gruppe 2) har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose.

24. juni 2020 klokken 23.48 ankom en scooter med to mørkklædte og maskerede personer (person A og B) fra Gruppe 1 til Egeparken nr. 150

Her afgav person A først en serie skud mod en 31-årig mand fra gruppe 2, som blev ramt fire gange, ligesom der blev skudt mod en hund, som efterfølgende afgik ved døden.

Derefter forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men her blev de mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra gruppe 2, hvorefter der opstod ildkamp. 

Få sekunder efter – klokken 23.49 – viser overvågningsbillederne tre maskerede personer (person O, P og Q) fra gruppe 2, der løber ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i.

Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.

Da den ene af de tre personer, person P, kom ud af tunnelen som nummer to, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter.

Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte Abdinur Mohamed Ismail, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmandens skudlinje. 

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, og de kunne stikke af ad Åsumvej, hvor de blev eftersat af en politipatrulje.

Den 32-årige blev også ramt fire gange af skud, men han overlevede. En hund måtte også lade livet i skudepisoden.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Skyderiet skete i Egeparken i Vollsmose sidste sommer.

Offentliggjorde voldsom video
Tiltalerejsningen er ifølge Fyns Politi sket på baggrund af en kompleks og intensiv efterforskning. Politiet har blandt andet offentliggjort en video med et voldsomt lydspor.

På videoen, der er optaget på mobiltelefon, kan man blandt andet høre stemmer, der råber, lyden af en hund, der klynker, og en række høje brag, der formentlig er lyden af skud. Politiet bragte videoen, fordi de ønskede hjælp til at identificere stemmerne på de råbende personer.

Fire ud af fem tiltalte sidder varetægtsfængslet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør nyt afsnit af Ekstra Bladets true crime-magasin:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: