Fireårig pige fundet livløs i badebassin: Hastet til hospitalet

En pige på fire år var tæt på at omkomme i en drukneulykke fredag. En tysk statsborger reddede hende i først omgang. Hun er nu på sygehuset til observation

En drukneulykke indtraf sent fredag eftermiddag ved Hvidbjerg Strand nord for Esbjerg.

En fireårig pige svømmede rundt i et lavtvandsbassin på byens strandcamping, mens faren ifølge politiet befandt sig lige omkring hende og holdt øje.

Et kort øjeblik var han dog uopmærksom, og da han kiggede efter sin datter igen, var hun sunket til bunden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Reddet af tekniker
Pigen blev hurtigt hevet op af bassinet af faren, og en snarrådig ansat i Hvidbjerg Strand Feriepark fik udøvet førstehjælp, indtil hun hostede vand op fra lungerne.

Den fireårige pige er nu bragt til hospitalet, fortæller Erik Lindholt, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Ekstra Bladet:

- Klokken 17.35 får vi en anmeldelse om en drukneulykke ved Blåvand. Datteren har badet i et lavtvandsbassin, og mens faren i et kort øjeblik ikke havde opmærksomhed på hende, var hun sunket til bunds, siger han og fortsætter:

- De får hurtigt kontaktet en ansat, der laver førstehjælp. Ved tredje forsøg hoster hun vandet op fra lungerne. Hun var helt blå i hovedet, så det var kritisk.

Erik Lindholt fortæller, at den ansatte er en tysk statsborger, der er tekniker i ferieparken.

- Han er en 56-årig tysk statsborger, der er bossidende i Varde. Han er blevet indstillet til en dusør for sit flotte arbejde. Han er ikke livredder, men han havde gennemgået et førstehjælpskursus, derfor kunne han hjælpe pigen, siger vagtchefen.

Opdateres..

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.