Flaskesamlere på pigejagt inden gruppevoldtægt

To studerende blev krænket, inden tre rumænere gruppevoldtog en 20-årig på græsplænen ved CBS på Frederiksberg, mener politiet

Teknikere på stedet for gruppevoldtægten i september forrige år. (Foto: Jonas Sahl)

I timerne før en 20-årig studerende blev gruppevoldtaget af tre rumænske flaskesamlere på græsplænen ved CBS, Copenhagen Business School, på Frederiksberg, var en af rumænerne på pigejagt i parken, hvor CBS-studerende festede.

Det mener Københavns politi, der har rejst tiltale mod rumænerne på 57, 46, og 32 år for gruppevoldtægt mod den 20-årige. Den 46-årige rumæner tiltales desuden for blufærdighedskrænkelser mod to andre unge piger i timerne før voldtægten.

Rumænerne gik og samlede flasker på græsplænen ved CBS, Solbjerg Plads 3, men i hvert fald den 46-årige havde, ifølge tiltalen, også et godt øje til de unge studiner.

Kiggede op under kjolen
Først tog han fat i en pige, befølte hende på ballerne og kyssede hende på maven. Kort efter kiggede han op under en studines kjole, gramsede hende i skridtet og sagde: 'I like your pussy'.

Blufærdighedskrænkelserne skete ved 18-tiden den 4. september sidste år, men godt ni timer senere begik de tre rumænere, ifølge tiltalen, en brutal gruppevoldtægt mod den 20-årige, der var udvekslings-studerende og kun havde været i Danmark i et par uger.

Tre rumænere anholdt for voldtægt

Klokken var 3.40 om natten, da de tre rumænere greb fat i den 20-årige og trak hende ind på græsset. Her blev hun skubbet omkuld, hvorefter de to ældste rumænere holdt pigens arme fast og holdt hende for munden, mens den yngste af rumænerne voldtog hende.

Gruppevoldtægten blev afbrudt af en vaks medarbejder fra CBS, som så hvad der skete. Det lykkedes ham at tilbageholde den 57-årige rumæner på stedet, mens de to andre flygtede.

Havde hash og kokain
Noget tyder på, at rumænerne var påvirkede af hash eller kokain. Den 57-årige havde 0,5 gram kokain og syv gram hash i lommerne, da han blev anholdt af politiet og visiteret som den første 20 minutter efter voldtægten.

De to andre rumænere blev anholdt senere på dagen. De tre rumænere nægter sig skyldige, men har alle siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

Det var under efterforskningen af voldtægten, at politiet fik anmeldelser fra de to andre unge piger, der var blevet krænket af den ene rumæner under festen.

Retssagen starter den 3. marts, og retten på Frederiksberg har afsat tre dage til sagen.

Det 20-årige offer er stadig meget psykisk påvirket af voldtægten. Hun er rejst hjem, men skal afhøres som vidne under sagen for lukkede døre. Derfor sørger politiet for, at hun bliver fløjet til København.

Flere tusinde CBS-elever deltog i skolens semester start-fest den 4. september på Solbjerg Plads. Efter voldtægten fortalte Patrick Gram fra skolens afdeling for eksterne affærer, at CBS havde gjort sit kriseberedskab klar og sørgede for hjælp til den 20-årige studerende.

Voldtægtsoffer er udvekslingsstuderende

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter