Flere anholdt efter længere politiaktion på Christiania

Politiet om hashsalg på 'Staden': Der sælges mindre nu i verdenskendt hashdistrikt

Arkivfoto: AP Photo/John McConnico
Arkivfoto: AP Photo/John McConnico
Følg Krimi

Gennem de sidste dage har politiets særlige Taskforce Pusherstreet (TFP) gennemført den første større aktion mod hashhandlen på Christiania siden, to betjente og en tilfældig polak blev såret af skud - det fortæller Dannie Rise, chef for TFP, til Ekstra Bladet.

- Det har stået på siden mandag. Aktionen er baseret på på observation og kortvarig efterforskning. Og i den forbindelse har vi så fået en række ransagningskendelser hos dommeren, fortæller TFP-chefen.

Han fortæller, at politiets samlede 'fangst' har været syv kilo hash, fire kilo skunk, 1,3 kilo pot, knap 1400 joint samt yderligere nogle småtterier i form af cannabisprodukter.

- Den samlede salgsværdi vurderes til at være ikke under 690.000 kr fortæller Rise.

Dertil har politiet fundet nogle våben i form af to peberspray, en totenschlæger, en strømpistol samt godt 150.000 kr i dansk og udenlandsk valuta.

Flere er blevet anholdt i forbindelse med den løbende aktion.

Mandag blev en mand anholdt i bygningen Stjerneskibet, han er anholdt og varetægtsfængslet i foreløbigt 17 dage. Tirsdag blev en anden mand anholdt, men han blev løsladt uden fremstilling.

Onsdag blev to mænd anholdt. Her er en fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, mens den anden er løsladt.

Og i dag er så endnu en mand anholdt. Her er der tale om en gammel kending, der også er dømt for hash tidligere.

Hos den mand fandt politiet 55.000 kr, der menes at stamme fra handel med hash - det kom frem ved dagens grundlovsforhør, hvor han han blev varetægtsfængslet i foreløbigt 20 dage.

- Det er den første større aktion efter skudepisoden, hvor to betjente og en tilfældig forbipasserende blev ramt. Kort efter valgte christianitter selv at pille hashboderne i Pusherstreet ned. Hvordan vurderer I så situationen nu?

- På os virker det som om, handlen derude er skrumpet. Det har vi blandt andet kunnet se på de beslag, vi laver. De er langt under 'normalen'.

- Nu, hvor boderne er væk, så er pusherne blevet langt mere mobile. De handler og agerer på en anden måde, hvor de flytter sig rundt.

- Det har selvfølgelig en indflydelse på deres indtjening og omsætning. Samtidig er udvalget af cannabis-produkter heller ikke det samme som før, hvor de havde boderne at sælge fra. Her var der et bredere udvalg. Og det siger sig selv, at uden boderne, så er udvalget heller ikke det samme. Og den del er vi selvfølgelig godt tilfredse med, siger Rise og tilføjer:

- De handler stadig derud, men mængden er langt mindre.

- Efter nedrivningen af boderne har der været snak om, at hashsalget er rykket ud i området og til dels også på resten af Christianshavn. Hvordan vurderer  I salget nu?

- Der foregår stadig salg i området omkring Pusherstreet og til dels også på voldene. Det har vi kunnet konstatere. Men samtidig vurderer vi ikke, at der åbenlyst sælges på resten af Christianshavn.

- De første dage efter nedrivningen af boderne kunne vi konstatere, at der stod nogle folk på Christianshavns Torv og viste vej til pushere. De er der ikke mere, siger Rise.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+