Flere hundrede døde: Så voldsomt ramte mudderskred

Sierra Leones hovedstad, Freetown, har været hårdt ramt af mudderskred i starten af ugen. Video viser, hvor voldsomt den ramte

Se hvor voldsomt katastrofen har ramt millionbyen. Video: AP

Sierra Leone har de seneste dage været ramt af meget voldsom regn, hvis følgevirkninger har medført, at myndighederne mandag fortalte, at mindst 300 var døde i området omkring det vestafrikanske lands hovedstad, Freetown.

De voldsomme mængde regn har nemlig medført mudderskred, der ifølge videobillederne herover er så store, at de nærmest ligner floder. Det har betydet, at mange mennesker blev begravet i mudder i deres søvn.

Over 300 meldes omkommet efter mudderskred

Til ABC News fortæller de lokale myndigheder, at de forventer, at dødstallet stiger de kommende dage,  da flere lig er skyllet op omkring strandene i kystbyen.

- Katastrofen er så omfattende, at antallet af ofre nok kommer til at overskride antallet af allerede fundne lig, siger Charles Mambu, en lokal beboer og aktivist, til mediet.

Natten til tirsdag har redningsfolk og frivillige gravet sig gennem mudderet med de bare næver i jagten på lig blandt murbrokker og andet materiale, der blev flået med, da mudderskredet hev hele huse med sig.

Se selv, hvor voldsomt mudderskredet ramte Freetown i videoen øverst i artiklen.

I marts blev Peru også ramt af voldsomme mudderskred. Her kæmper en kvinde for sit liv i den voldsomme mængde mudder