Flere hundrede sigtes for narkohandel i Skive

Efter en række anholdelser af narkosælgere i Skive er turen nu kommet til køberne

Her ses 12 kilo kokain, der blev beslaglagt i forbindelse med en tidligere operation. Politifoto
Her ses 12 kilo kokain, der blev beslaglagt i forbindelse med en tidligere operation. Politifoto

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En række personer, der er mistænkt for at være narko-pushere i og omkring Skive, har de seneste par dage haft besøg af politiet, der har foretaget en række anholdelser og ransagninger. I alt syv personer, der menes at have forbindelse til den omfattende narkohandel i Skive, er blevet varetægtsfængslet i sidste uge efter en omfattende efterforskning.

Og nu fortsætter Midt- og Vestjyllands Politi til køberne.

Politikommissær og leder af den lokale efterforskningsafdeling Christian Toftemark fortæller, at sælgerne har haft nogle salgstelefoner, som de har haft nogen til at passe.

- Og det har været almindeligt kendt i Skive blandt dem, der har et forbrug af kokain, at man kunne skrive og ringe til de her telefoner.

De har mandag og tirsdag været ude og sigte 85 mennesker og forventer i alt at sigte omkring 275 personer for køb af narkotika.

Og flere har været overraskede over, at de går efter køberne på denne måde.

- Jeg tror også, at der er nogle af dem, der synes, at vi går i lidt små sko. vi er jo helt nede i et halvt gram i nogle af tilfældene.

- Så kan jeg spørge om det samme. Går I ikke i lidt små sko?

- Jo, det kan man godt sige. Men vi har lagt den her strategi, fordi der skal jo købere til sælgere, og hvis vi vil det her organiserede kriminalitet til livs, så er vi nødt til også at få stoppet købere. Og vi håber jo også, at det her kan have en smule forebyggende effekt. For et halvt gram i dag bliver til et gram i næste uge bliver til to gram i næste uge igen. Det har vi erfaring for, siger han.

- Hvornår regner I med at have kontaktet alle?

- Vi har kørt en ret stor aktion mandag og tirsdag og igen i aften, hvor vi forsøger at komme ud til så mange som muligt. Men så er der nogle, der er lidt sværere at få fat i. Dem, der bor i villakvarter og går på arbejde, er ret nemme at få fat i, og nogle af kunderne, som er i misbrugsmiljøet, kan nogle gange være lidt sværere at træffe, siger han og fortæller, at der er både erhvervsaktive, arbejdsløse, førtidspensionister, gamle og unge blandt køberne.

Købene ligger i spændet mellem 0,5 gram og 60 gram kokain, og køberne repræsenterer et bredt udsnit af Skive og omegns befolkning.

Politiet fortæller, at de har identificeret en del af køberne, der vil modtage et bødeforlæg i e-boks. Betaler de bøden, gør politiet ikke mere ud af sagen, men ellers vil de blive indkaldt til et retsmøde. Andre købere risikerer fængselsstraf.
 

Ekstra Bladet har tidligere sat fokus på kokain i en artikelserie. Læs mere her:

Krimi Emojis, service og reklamefremstød: Sådan lokker narkopusherne

Det er normalt at blive tilbudt stoffer, når man er i byen, fortæller Johan og Valdemar på 17 år. Foto: Linda Johansen Krimi 17-årige om kokain: Bliver tilbudt smagsprøver

Her ses 12 kilo kokain, der blev beslaglagt i juni måned i forbindelse med Operation Goldfinger, der sammenlagt handler om 1650 kilo heroin og kokain i en stor international efterforskning. 31 blev anholdt i Danmark. Politifoto Krimi Kokain-krig i København: Stjæler narkotelefoner

Krimi Stofferne fyldte alt: Barneskuespiller endte i misbrug

Her ses Brian Sandberg som 19-årig. Hans kriminelle karriere tog fart, da han var 18. Privatfoto Plus Sådan blev Sandberg narkohaj i Slagelse