Flere identificeret: Her er 'Jihadi Johns' frygtede dødspatrulje

Der er sat navn på to medlemmer af topterroristen 'Jihadi Johns' dødspatrulje

Aine Davis var narkopusher, inden han tilsluttede sig Islamisk Stat. (Foto: Police Photo)
Aine Davis var narkopusher, inden han tilsluttede sig Islamisk Stat. (Foto: Police Photo)

De er blevet døbt 'The Beatles', men har meget lidt at gøre med popfænomenerne fra 60'erne og 70'erne.

Den frygtede terrorcelle fra Islamisk Stat har i stedet fået sit navn af sine gidsler, da medlemmerne taler med tydelig britisk accent.

Cellen står bag flere drab på internationale gidser. Blandet andet de amerikanske journalister James Foley og Steven Sotloff og de britiske hjælpearbejdere David Haines og Alan Henning har mistet livet for IS-cellens hånd.

Men udover gruppens leder, Mohammed Emwazi, også kendt under navnet Jiihadi John, har det været et mysterium, hvem de andre terrorister var.

USA: Vi har stoppet oliepenge til IS og dræbt 2500 krigere

Nu skriver den engelske avis The Guardian, at man har identificeret yderligere to medlemmer af gruppen via flere anonyme kilder.

Den 32-årige Alexanda Kotey er vokset op i London og har ghanesisk og græsk/cypriotisk baggrund. Man ved dog ikke, hvor han befinder sig lige nu. Om han er blevet dræbt eller fortsætter sine terroraktioner.

Tidligere narkopusher
Det tredje medlem af 'The Beatles' er blevet identificeret som den 31-årige Aine Davis, der ligesom 'Jihadi John' og Kotey er vokset op i London, hvor de alle kom i den samme moské.

Kendt konvertit identificeret som Jihadi Johns efterfølger

Han var tidligere narko-pusher, men tog i 2013 til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat mod Bashar al-Assad.

Han blev anholdt af de tyrkiske myndigheder i november, efter han angiveligt havde planlagt en terroraktion i Istanbul, som den terrorister udførte i Paris samme måned.

The Guardian har forsøgt at få en kommentar fra det britiske indenrigsministerium, men her vil man hverken be- eller afkræfte oplysningerne om Kotey og Davis.

Islamisk Stat: Jihadi John er død

Flere andre medier har dog også identificeret de to mistænkte terrorister, som medlemmer af 'Jihadi Johns' dødspatrulje.  Både den velunderrettede amerikanske avis Washington Post og ITV News citerer en amerikansk efterretningskilde for oplysningerne.

Ud over at have dræbt flere prominente gidsler var den danske fotograf Daniel Rye Ottosen også i dens kløer. Han blev holdt fanget i 398 dage, og Rye Ottosen har senere beskrevet, hvordan 'Jihadi John'  tvang både Rye og hans medfanger til at danse tango og til at synge med på en omskrevet version af Eagles-hittet "Hotel California" under opholdet i fængslet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Gruppens leder 'Jihadi John' blev dræbt i et amerikansk ledet luftangreb i november. (Foto: AP)
Gruppens leder 'Jihadi John' blev dræbt i et amerikansk ledet luftangreb i november. (Foto: AP)

Dræbt i luftangreb
Gruppens leder 'Jihadi John' har længe været et erklæret mål for den vestlige alliance.

Den 12. november kunne flere amerikanske medier berette, at man havde fået ram på topterroristen i et luftangreb i IS-højborgen Raqqa i Syrien.

Udenrigsministeriet undersøger forlydender om dræbt dansker

Men først den 19. januar bekræftede terrororganisationen, at han var død i deres månedlige engelsk-sprogede magasin Dabiq. Her havde de tilegnet en hel sektion til ham, hvor han blev udråbt til martyr.

-Torsdag den 29. i Muharram i 1437 (arabisk tidsregning, red) nåede Abū Muhārib (Jihadi Johns muslimske navn, red) endelig 'shahādah' efter at have kæmpet for Allah, hvilket han havde søgt efter meget længe. Hans bil blev ramt i et dronenangreb i Raqqa, hvor den ramte hans bil og dræbte ham med det samme, stod der i magasinet.