Flere skoler har modtaget bombetrusler på Aula

Politiet har været til stede på flere skoler

Rasmus Edelberg, formand for landsorganisationen 'Skole og forældre' fortæller, hvorfor Aula har erstattet Forældreintra.
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Flere skoler har fredag modtaget bombetrusler via skoleintranettet, Aula.

Det bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi over for Ekstra Bladet.

Der er tale om Iselinge Skole i Vordingborg og Nysted Skole på Lolland. Politiet har tidligt fredag morgen været til stede på begge skoler.

Desuden er Skolen ved Sundet i København også blevet truet, skriver TV 2 Lorry.

Skoleleder på Nysted Skole Brian Brodersen fortæller til Ekstra Bladet, at der er tale om en 'grovkornet spøg', og at skolen ikke er blevet evakueret.

- Det er en elevs konto på Aula, der er blevet hacket. Vi har været i kontakt med politiet, fordi det jo er sket på flere skoler denne uge. Politiet har lavet en trusselsvurdering, og vi har samlet alle elever og forsøgt at mane til besindighed, fortæller skolelederen.

Kritiserer skolen
Nysted Skole er i kontakt med Kombit, der står bag Aula, for at finde ud af, hvordan man undgår lignende hændelser i fremtiden.

En forældre til et barn i 1. klasse på Iselinge Skole fortæller til Ekstra Bladet, at hun endnu ikke har hørt fra skolen. I stedet var den en anden forældre, der måtte ringe hende op og fortælle om bombetruslen.

- De tager det ikke seriøst, fordi truslen kommer via Aula. Det kan ikke være rigtigt, siger hun.

Heller ikke her er skolen blevet evakueret.

Nysted Skoles skoleleder, Brian Brodersen, fortæller samtidig til Ekstra Bladet, at skolen ikke har tænkt sig at gøre yderligere ved bombetruslen. I stedet mener skolelederen, at andre må tage handsken op og fremover sikre, at lignende ikke sker.

- Vi gør som sådan ikke noget mere ved det. Det må kommunens sikkerhesdafdeling og Aulas sikkerhedsafdeling i samarbejde med politiet stå for. De ved, hvad de laver, og så skal vi nok håndtere de situationer, der skulle dukke op hos os. Men det sker jo flere steder i landet, så det er en opgave for politiet, tænker jeg.

- Hvad tænker du om, at sådan noget kan ske via Aula?

- Jeg tænker, at det bare er endnu et billede på, at vi lever i 2019, og at it er blevet en integreret del af alting, vi render og laver. Så er der jo nogle, som synes, det kan være sjovt at rende rundt og prøve at stresse os. Men jeg håber da, at der er nogle eks. politiet, som vil gøre en indsats for at få stoppet det her, lyder det fra skolelederen.

Truslen blev taget meget seriøst
Ifølge Iselinge skolens ledelse tog de truslen meget seriøst, og inden skolen åbnede sendte de en besked ud på intranettet, der informerede om truslen.

Skolen tog derefter hurtig kontakt til politiet. Politiet konstaterede at der var en bruger på intranettet, der var blevet hacket, og at det var forsvarligt at sende børnene i skole, hvilket skolen valgte at gøre.

I en pressemeddelelse udtaler Charlotte Skov, der er leder af lokalpolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der er ingen grund til bekymring.

- Politiet har været på begge skoler her til morgen, og vores folk er ikke stødt på mistænkelige forhold. Men det er klart man bliver opskræmt over sådan en trussel, slutter Charlotte Skov.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind