Flere veje fortsat under vand: Her får bilisterne problemer

Vejdirektoratet regner dog med, at vejene vil være farbare igen senere i dag

Store mængder regn skabte hen over weekenden store problemer flere steder i landet - som her ved trafikknudepunktet Taulov, hvor motorvejen i sydgående retning helt var spærret et lille døgns tid. (Video: Anita Graversen)

Der er lys for enden af tunnelen, meddeler Vejdirektoratet efter nogle dage med voldsomme vandmængder på de store danske veje.

Natten igennem har man pumpet vandet væk, men man arbejder dog stadig på Kalundborgmotorvejen i østgående retning.

- Vi er næsten ved at have bugt med vandt der. Vi regner dog med, at det er væk klokken syv, fortæller vagthavende ved Vejdirektoratet Pia Richter-Pedersen.

Samfund Beredskabsstyrelsen pumper fortsat vand væk i tre byer

Siden vejbanerne har stået under vand har bilister haft mulighed for at køre af motorvejen og komme på igen, og sådan vil det fortsat være.

Også på Sydmotorvejen ved Sakskøbing i på det nordøstlige Lolland er et enkel spor spærret af vand i nordgående retning. Man kan derfor stadig køre på vejen, men bilister opfordres til at beregne ekstra køretid i morgentimerne. Vejdirektoratet forventer, at vandet vil være væk omkring middagstid.

En 55-årig kvindelig omdeler af Horsens Folkeblad blev fanget i vandmasserne og måtte reddes af brandfolk fra Odder Brandvæsen. (Foto: Jens Hasse/Chili) Krimi Avisen skal ud: Bud reddet ud af bil - sad i vand til livet

Store mængder regn har skabt problemer flere steder i landet. Her ved Taulov, hvor trafikken på motorvejen var spærret i mange timer. (Foto: Anita Graversen) Samfund Vand spærrer fortsat motorvej på Sjælland

Små veje oversvømmet
Udover motorvejene er der flere steder i landet også problemer på de mindre veje.

I det sydlige Jylland er Ribe Landevej ved Harreby dækket af vand. Det er dog muligt at køre igennem det, men fartgrænsen er sat ned til 40 kilometer i timen.

Derudover er Ring tre spærret mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej i Odense.

I går aftes oplyste Beredskabsstyrelsen, at man fortsat pumpede vand væk fra tre byer.

- Vi pumper stadig i Alken Enge ved Skanderborg, Fjelsted syd for Aabenraa og Bogense på Fyn. Vi regner med at være færdige senest i morgen aften, men det kan være svært at forudse præcis, hvornår det bliver, sagde vagthavende i Beredskabsstyrelsen Lars Schou til Ritzau.

1 af 2 En 55-årig kvindelig omdeler af Horsens Folkeblad blev fanget i vandmasserne og måtte reddes af brandfolk fra Odder Brandvæsen. (Foto: Jens Hasse/Chili)
2 af 2 Store mængder regn har skabt problemer flere steder i landet. Her ved Taulov, hvor trafikken på motorvejen var spærret i mange timer. (Foto: Anita Graversen)