Flødefarvet bil efterlyses efter røverier mod ældre kvinder

Torsdag og fredag har udlændinge overfaldet ældre damer og stjålet deres smykker. De kører måske i spansk bil

Torsdag fik en 89-årig kvinde stjålet sine smykker af to udlændinge, der spurgte om vej til hospitalet, mens hun stod i sin forhave i Give. Fredag skete noget tilsvarende i Hobro.

Også her gik det ud over en ældre kvinde, der blev overfaldet på gaden af nogle udlændinge, som spurgte om vej, samtidig med at de stjal hendes smykker.

I begge tilfælde blev kvinderne holdt fast og fik hevet deres smykker af.

Efter overfaldene flygtede røverne fra stedet i en ældre, flødefarvet personbil.

Fordi de to tilfælde ligner hinanden, er Sydøstjyllands Politi og Nordjyllands Politi nu gået sammen om at efterlyse bilen.

- Det er samme fremgangsmåde, der er brugt, og beskrivelsen af bilen ligner, så der kan være tale om de samme gerningsmænd, siger vagtchef Jørn Bytoft, Sydøstjyllands Politi.

Den flødefarvede bil er ifølge vidneforklaringer en Alfa Romeo model JTD. Den er spansk indregistreret og har nummeret A3659DT, hedder det fra Sydøstjyllands Politi.

I Nordjylland har vagtchef Jess Falberg, Nordjyllands Politi, knap så præcise oplysninger om den bil, der var på færde i Hobro. Men han supplerer med, at bilen har en siderude, der ser anderledes ud end de øvrige ruder.

- Vi kan ikke sige, om det er den samme bil, men vi leder med lys og lygte, siger Jess Falberg.

Efter overfaldet på Agerbølvej i Give torsdag omkring klokken 16.30 leder Sydøstjyllands Politi efter en mand og en kvinde mellem 25 og 40 år.

Politiet beskriver dem som "udenlandske sigøjnere eller romaer". Kvinden havde en blå, blomstret kjole på.

Politiet har i nærheden fundet en ring og en kæde af messing, og derfor menes de pågældende personer at køre rundt og sælge falske smykker.

Efter overfaldet i Hobro fredag kort før klokken 11.30 leder politiet efter tre personer, to kvinder og en mand. De forsvandt i den flødefarvede bil i sydlig retning.

De to ældre kvinder er sluppet fra overfaldene uden fysiske skader, men de er ifølge politiet begge chokerede.