Fløj på første klasse: Madsen på mystisk tur til Spanien

En forretningsmand ville have ham til at bygge en Super-Nautilus

Fløj på første klasse: Madsen på mystisk tur til Spanien

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): I tiden før Peter Madsen blev anholdt, var han på en mystisk tur til Spanien. Det fortalte han i retten på anklageren spørgsmål om, om der var projekter på vej, der kunne skaffe penge til Rumlaboratoriet.

Han fortalte blandt andet, at han havde et norsk projekt til 200.000 kroner.

- Og så var der et meget meget mystisk projekt i Spanien. Jeg fik nogle mails fra en forretningsmand, som ønskede at få en undervandsbåd. Han havde læst om Nautilus på nettet, fortæller Peter Madsen i retten og tilføjer:

- Jeg tager så til Spanien, han køber en flybillet på første klasse og et fint hotel i Barcelona.

 Fortæller om hustruen: - Det betød bare så meget

I Barcelona mødte han tre mænd, der blandt andet sagde, at de ikke havde behov for, at ubåden var certificeret, og de var indforstået med, at det ville koste 100 kroner kiloet at bygge ubåden. En pris omkring 22 millioner kroner.

- De ville have, at jeg skulle lave en Super-Nautilus til dem, fortæller han.

Samme tur har elskerinde Deirdre King tidligere fortalt om i et schweizisk medie, at hun vidste Peter Madsen var af sted på.

Aftalen var ikke lukket, og han skulle også til Spanien igen. Derudover var der raketten, foredrag og Bjarke Ingels, der ville have ham til at lave røgringe til et forbrændingsanlæg.

- Jeg er i en ret spændende situation, siger han om det tidspunkt.

- Så der var ikke noget med, at Rumlaboratoriet var på vej på røven, spørger hans forsvarer.

- Ikke mere end normalt, siger Peter Madsen, der understreger, at det aldrig har været meningen, at Raketmadsens Rumlaboratorium skulle give overskud.

doc6zcmi41u4hzv70bd8ir.jpg 

Der er afsat tolv retsdage i alt til sagen, hvoraf der er sat seks dage af til vidner. Politiet har talt med i alt 215 vidner og efterforskningsmaterialet fylder mere end 5000 sider, hvoraf 3600 sider er udvalgt til sagen og 37 personer føres som vidner.

Heriblandt er Kim Walls kæreste, Peter Madsens elskerinder, tidligere kolleger og praktikanter fra Copenhagen Suborbitals og Raket-Madsens Rumlaboratorium, en retsmediner, en kaptajnløjtnant fra Søværnet, der har undersøgt ubåden, en civilingeniør fra Teknologisk Institut og en repræsentant fra Søfartsstyrelsen. Der ventes at falde dom 25. april.

Ubådssagen dag for dag