Flugt-fange skjulte sig i fem år: Tiltalt for smugling af 3,4 tons hash

Små 40 millioner kr. blev kørt fra Danmark til formodet bagmand i Spanien. 15 tiltalt i kæmpe hash-sag

Den 26-årige revisor-ansatte sendte millioner af hash-kroner ned til sin narko-dømte og flygtede svigerfar i Spanien, lyder tiltalen. (privatfoto)
Den 26-årige revisor-ansatte sendte millioner af hash-kroner ned til sin narko-dømte og flygtede svigerfar i Spanien, lyder tiltalen. (privatfoto)
Følg Krimi

En 43-årig dømt og flygtet narko-gangster skjulte sig i Alicante i Spanien, hvor han var bagmand i en hash-liga, der smuglede godt 3,4 tons hash til Danmark.

Herhjemme sørgede hans 26-årige svigersøn, der var ansat i et revisionsfirma, for at modtage penge for hashen og sende betalingen, små 40 millioner kr., ned til svigerfar i Spanien. Det skete med flere penge-kurérer, der smuglede kontanterne ned gennem Europa i biler.

Sådan opererede den professionelle hash-liga ifølge den tiltale, som Københavns politi har rejst mod 15 mænd, der skal stilles for retten i Glostrup i en sag, som ventes at være op mod 70 retsdage.

Alle nægter sig skyldige.

Den kæmpemæssige hash-sag er optrevlet af Københavns politis afdeling for Organiseret Kriminalitet, OC.

Men da en stor del af hash-sagen har haft centrum på adresser på Københavns Vestegn er sagens såkaldte 'værneting' blevet overdraget til retten i Glostrup, oplyser senioranklager Ulrich Thomsen til Ekstra Bladet.

Politiet har døbt sagen 'Operation Bamse', hvor den 43-årige formodede bagmand blev anholdt i Spanien den 16. december sidste år sammen med to andre danskere, der senere blev udleveret til Danmark.

De tiltalte har haft forskellige roller i hash-organisationen, der ifølge tiltalen kontinuerligt har smuglet store partier hash til Danmark fra Spanien.

Samlet er der tale om 3440 kilo, som politiet mener blandt andet er solgt til hash-markedet på Christiania.

Flygtet bagmand udleveret i kæmpe hashsag

Den formodede bagmand skjulte sig i godt fem år i Alicante, hvor han levede i sus og dus af hash-millionerne, mener politiet.

Afsonede 10 år, da han flygtede
Han flygtede fra fængslet i Danmark, hvor han afsonede en dom fra 2005 på 10 års fængsel for at stå bag fem kilo kokain og 18 kilo amfetamin. Stofferne blev fundet i to kurérers bil, som blev stoppet i Tyskland. Det kostede dengang smuglerne hver otte års fængsel.

Den 43-årige sad i det åbne fængsel Søbysøgård i Årslev, hvorfra han flygtede den 15. juni 2009 og slog sig ned i Spanien. Politiet mener, at han planlagde de massive smuglinger af hash på godt 3,4 tons, der alle fandt sted i 2014.

Politiet slog til mod hash-ligaen den 15. december sidste år, da den seneste smugling på 390 kilo hash blev kørt til Danmark i en tysk lastbil med to udenlandske chauffører.

En 30-årig dansker kørte ned til grænseovergangen ved Padborg og fungerede som 'controller', der via sms orienterede om, at lastbilen uhindret kunne køre over grænsen til Danmark, fordi der ikke var politi eller toldkontrol.

Hashen blev ført kørt til Køge og derefter til et lager i Sengeløse, hvor politiet slog til. De to chauffører har i separate sager fået hver to år og ni måneders fængsel, mens en har fået tre års fængsel for at hjælpe med transporten, blandt andet ved at udstyre smuglerne med en GPS.

Penge-kurér tilstod
Endelig tilstod en 26-årig for to uger siden sin rolle som pengekurér med cirka 21 millioner kr. - svarende til salget af cirka et ton hash - der over 13 transporter blev kørt fra Danmark til Tyskland. Her blev pengene omlastet til en anden bil kørt af en 35-årig dansker, som sørgede for den videre transport til Spanien. Den 26-årige blev idømt tre års fængsel.

Den 35-årige har stået for transporten af samlet små 40 millioner kr. til bagmanden i Alicante, mener anklagemyndigheden. Anklageskriftet beskriver 21 køreture med kontanter, hvor der i snit blev smuglet små to millioner kr. pr. gang.

Penge-kuréren var oprindeligt tiltalt at have kørt 45.577.710 kr. fra Danmark til Spanien, men efter dommen over den 26-årige forleden, hvor der blev barberet cirka seks millioner kr. af anklageskriftet, bliver tiltalen mod den 35-årige nu justeret til cirka 39 millioner kr.

Også en 19-årig er tiltalt som penge-kurér for hash-banden. Han kørte 11 ture fra Danmark til Tyskland, hvor en snes millioner kr. blev overdraget til den 35-årige, der kørte pengene videre til Spanien.

Politiet mener, at de danske kroner forinden blev vekslet til euro. Politiet har, ifølge anklageskriftet, fundet beviser på seks vekslinger af tilsammen 10 millioner kr., der blev vekslet hos et bureau på Nørrebro i København.

Politiet: Revisor-ansat sendte hash-millioner til Spanien

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind