Flugt for retten: Dommer skal høre Ubåds-Madsens forklaring

Den drabsdømte opfinder fremstilles klokken 10 i grundlovsforhør i Retten i Glostrup. Det er uklart, om der er flere sigtelser på vej mod den 49-årige livstidsfange

Få et overblik over hele flugtforsøget her. Video: Anthon Unger, Kenneth Meyer, privatoptagelse/Foto: Bax Lindhardt, Kenneth Meyer/Grafik: Emma Svendsen/Redigering: Kristian Hansen
Følg Krimi

Den drabsdømte opfinder Peter Madsen skal fremstilles ved Retten i Glostrup onsdag klokken 10 efter hans flugt tirsdag formiddag fra Herstedvester Fængsel i Albertslund.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under nedenstående opslag.

Set i lyset af, at Peter Madsen blev anholdt i går klokken 10.26, skal grundlovsforhøret afvikles inden det tidspunkt. Det skal i henhold til retsplejeloven ske senest et døgn efter en sigtet persons anholdelse.

Begærer lukkede døre
Politiet oplyser videre, at Anklagemyndigheden vil begære dørlukning.

Lukkes dørene, må offentligheden og pressen ikke få indblik i, hvad politiet mener at have af beviser mod Peter Madsen eller i hans forklaring.

Den drabsdømte, 49-årige opfinder er indtil videre sigtet for fangeflugt efter straffelovens paragraf 124, som har en strafferamme på to års fængsel i sig selv.

Claus Buhr, pressechef i Københavns Vestegns Politi ønsker ikke overfor Ekstra Bladet at kommentere, om der kan være flere sigtelser på vej. Politiet har i det hele taget ikke yderligere kommentarer til sagen forud for Peter Madsens fremstilling.

Tidligere flugtkonge:- Madsens forsøg var amatør-agtigt

Sad op ad trådhegn
Peter Madsen sad efter sin anholdelse fem minutter efter fængslets alarmopkald i går klokken 10.21 længe op ad et hegn på Nyvej i Albertslund.

Om livet havde han, hvad der kunne ligne et bombebælte, og han var på et tidspunkt også i besiddelse af en pistollignende genstand.

To bevæbnede betjente fra politiets aktionsstyrke og en politihund lå på jorden og holdt øje med ham, mens bomberyddere nærmede sig. Rullemarie var også til stede.

Kort efter klokken 13.00 blev Peter Madsen ført væk efter et grundigt sikkerhedstjek.

Peter Madsen blev for to år siden idømt fængsel på livstid for at have dræbt journalisten Kim Wall i sin ubåd i august 2017.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs og se mere om flugtsagen:

Her går politiet med Madsens pistol

Peter Madsens hustru: Han har været mentalt ødelagt

Vild flugt: Her løber Peter Madsen forkert

Vidne efter anholdelse af Peter Madsen: 'De råbte bombe, bombe'

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+