Flugtbilist fanget på kamera: Derfor slipper han for straf

Trods cyklistens alvorlige skader, kunne bilisten ikke retsforfølges

Se hvordan cyklisten blev påkørt her.

Mange trafikanter filmer deres kørsel af hensyn til eventuelle forsikringsmæssige eller retslige efterspil, men for en cyklist i engelske Nottingham viste kameraet, der ellers filmede hvordan han blev påkørt bagfra af en flugtbilist, sig at være helt og aldeles overflødigt.

Trods gode optagelser, der tydeligt viser hvordan cyklisten bliver påkørt bagfra af en Volvo med synlige nummerplader, mener politiet nemlig ikke at have nok beviser til at rejse en sag mod bilisten, skriver BBC.

Man har nemlig ikke kunne fastslå hvem der kørte bilen på gerningstidspunktet.

Bilen er en udlejningsbil, og selvom politiet har identificeret lejeren på gerningstidspunktet, kan de ikke bevise at det var ham, der sad bag rattet, og påkørte cyklisten.

I stedet har lejeren af bilen modtaget en bøde på 150 pund, svarende til cirka 1500 kroner, for ikke at oplyse hvem føreren af bilen var.

Formodet dødsbilist risikerer at gå fri

Politiet skuffet over sagens udfald
Cyklisten offentliggjorde videoen på sociale medier for at gøre opmærksom på hvad han mener er dybt uretfærdigt.

'Den dag i dag ved jeg stadig ikke hvorfor bilisten gjorde det her mod mig, der var ingen konfrontation med nogen bilist før angrebet, jeg kender ikke føreren eller bilen. Jeg kørte bare min normale rute på det normale tidspunkt, så jeg tror ikke angrebet var planlagt. Det var bare et meningsløst og brutalt angreb på et medmenneske', skriver den forurettede cyklist.

Ved påkørslen pådrog han sig ifølge eget udsagn en alvorlig rygskade og indre blødninger, som kostede fire måneders sygemelding.

Det lokale politi lægger heller ikke skjul på, at de ikke er tilfredse med udfaldet af sagen.

'Vi deler offerets skuffelse over sagens udfald, men vi mener at efterforskerne har gjort alt hvad de kunne for at finde bilens passagerer og stille dem for retten', lyder det i en officiel udtalelse fra Nottinghamshire Police.

Her er det en aarhusiansk bilist, der påkører en knallert og fortsætter ufortrødent. (Video: Ivan Lerke)

Her pløjer aarhusiansk flugtbilist knallert ned